Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Lånekalkulator forbrukslån

Bruk en lånekalkulator før du søker forbrukslån for å vurdere din egen låneevne. 

Med en lånekalkulator kan du finne ut av hva lånet vil koste i måneden, og være sikker på at både lånebeløp og nedbetalingstid er håndterbart for deg.

 

Slik bruker du en lånekalkulator

En lånekalkulator er et digitalt verktøy hvor du fyller inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og slik gir deg mulighet til å prøve deg fram med ulike rentesatser. Deretter gir lånekalkulatoren et estimert svar på hvor mye lånet vil koste i måneden. Kalkulatoren regner både nominell og effektiv rente og gir en oversikt over alle gebyrer. Dermed får du en grei oversikt over kostnadene knyttet til lånet.

Det er lurt å teste seg fram med en lånekalkulator, slik at man unngår å ta forbrukslån på impuls. Som alle andre lån er et forbrukslån er stor økonomisk forpliktelse, og noe man ikke bør påta seg med altfor mye letthet. Vær føre var med en lånekalkulator til forbrukslån.

 

Nominell og effektiv rente

Nominell rente er lånets grunnkostnad, altså prisen du betaler for å få tilgang til långivers kapital. Nominell rente styres av markedssatsen og långivers risikostyring, og inkluderer ikke gebyrer og andre kostnader. Effektiv rente omfatter derimot både nominell rente, gebyrer og eventuelle andre kostnader som er knyttet til lånet.

 

For å finne ut av hva lånet faktisk kommer til å koste, må du derfor se på den effektive renten.

Kun et estimat

En lånekalkulator for forbrukslån presenterer kun et estimert svar. Dersom du er ute etter fasiten, må du sende inn en reell søknad. Dette kan du gjøre uten å risikere noe – søknaden er nemlig både uforpliktende og kostnadsfri. Hos de fleste låneagenten kan du sende inn en søknad om lån på mellom 10 000 og 500 000 kroner, med ønsket nedbetalingstid på inntil 15 år.

Låneagentene  kan hjelpe deg med å finne markedets beste tilbud på forbrukslån. Du søker altså ikke forbrukslån hos låneagenten, men via låneagentens kanaler. Søknaden blir sendt videre til flere banker og långivere, og til slutt får du som kunde presentert det beste tilbudet. Låneagenten er ansvarlig for at långiveren følger opp sine lovnader.

 

En lånekalkulator er også gull verdt når du skal søke refinansiering uten sikkerhet. Her vil lånekalkulatoren gi deg en estimert rente som du kan sammenligne din nåværende rente opp mot.

Slik søker du

Fra lånekalkulatoren for forbrukslån er det enkelt å klikke seg videre til søknadsskjemaet. Der fyller du inn følgende informasjon:

  • Ønsket lånebeløp
  • Ønsket nedbetalingstid
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold
  • Kontaktinformasjon

Dersom det bare er en långiver som er aktuell for deg, kan du søke direkte hos denne. Er du derimot ute etter å finne lavest mulig rente, bør du gå veien via en låneagent. Ved å gjøre dette blir den samme søknaden sendt videre til flere banker og långivere samtidig.

Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt lengre for å gi et godt tilbud. Dette presser prisene på markedet ned. 

Forbrukslån kalkulator