Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Lån til oppussing

Å pusse opp kan øke boligverdien og bokomforten. 

Mange anser også oppussing som en hobby og i Norge bruker vi milliarder på denne hobbyen hvert eneste år.

Renovering koster og for å få råd til å gjennomføre drømmeprosjektene behøver mange et lån til oppussing. Men er det lurt? Hva bør du tenke på før du sender inn en lånesøknad? Og hvordan finner du egentlig det beste lånet? 

 

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på nettopp dette. 

Oppussing er en norsk hobby

I Norge er vi verdensmestere i å pusse opp! I hvert fall Europamestere.

 

I 2017 brukte vi totalt 70 milliarder på oppussing, og sammenlignet med andre europeiske statistikker gjorde dette oss til det landet i Europa som brukte mest penger på oppussing. Vi har vært i Europatoppen siden 1991 og har ikke tenkt til å stoppe med det første. Det er kanskje ikke så rart – oppussing kan både være en morsom aktivitet for hele familien og lønnsomt ved salg. 

 

Men oppussingsprosjekter koster, og mange av oss behøver et lån til oppussing for å finansiere drømmeprosjektene våre. 

Før prosjektet

Dersom målet er å øke boligverdien før et salg, kan du enten ta kontakt med en eiendomsmegler eller en takstmann i forkant av prosjektet for å forhøre deg om hva som må gjøres for å få størst verdiøkning. 

 

For å finne ut av om det er fordelaktig å ta opp et lån til oppussing, bør du først vurdere hva de totale kostnadene av oppussingen vil bli. Deretter bør du undersøke om du har mulighet til å spare intensivt over en periode, for så å låne det resterende beløpet som mangler. Husk også på at en oppussing ofte byr på uforutsette kostnader, så ta høyde for dette i planleggingen. 

 

Før prosjektet bør du derfor tenke på:

 

 • Totale kostnader
 • Uforutsette kostnader
 • Hvilke materialer du behøver
 • Eventuell arbeidskraft du må leie inn (rørlegger, snekker, maler osv.)
 • Hva som øker boligverdien
 • Sparemuligheter
 • Lån til oppussing

 

Start aldri på flere prosjekter samtidig. Dette vil ofte koste deg unødvendig tid og penger, samt skape unødvendig stress i hverdagen. Fokuser på et prosjekt om gangen, og legg alle ressurser i dette prosjektet før du begynner på det neste.

Axo Finans

Vurderer du et lån til oppussing?

Å søke lån til oppussing kan lønne seg dersom du får igjen de totale kostnadene ved boligsalg. Skal du ikke selge boligen i nærmeste fremtid, kan det likevel lønne seg for deg som ønsker å øke bokomforten og skape drømmehjemmet. 

Skal du søke om et lån til oppussing bør du sørge for at du får et lån med gode betingelser og vilkår. Du kan også høre med banken om det er mulig å utvide boliglånet. 

For å vurdere om et lån til oppussing er lønnsomt bør du se etter:

 • Den nominelle og effektive renten
 • At lånet har en fleksibel nedbetalingsplan
 • Alle kostnader og gebyrer
 • Hva det månedlige beløpet blir
 • Betingelser og vilkår

Sammenlign oppussingslån

Vurderer du å søke lån til oppussing kan det være smart å sammenligne lånetilbud fra flere banker og rådgivere. Den enkleste måten å gjøre dette på er å søke gjennom en sammenligningstjeneste. På denne måten behøver du kun å sende inn én søknad. Finansagenten sender så søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere. 

Sitter du på flere smålån og kreditter som hindrer deg i å ta opp lån? Da bør du refinansiere gjelden i et nytt lån med bedre rente og lavere gebyrer. Dette vil som oftest gi deg en bedre kredittscore.

Axo Finans sammenligner lånetilbud for deg

Vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr en slik sammenligningstjeneste, hjelper deg med å finne det rimeligste lånetilbudet for deg. Fordelen med å sammenligne lån på denne måten er at bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde. Dermed får du tilbud om den beste renten de har mulighet til å tilby. 

Tjenesten til Axo Finans er helt uforpliktende og kostnadsfri, og egner seg for deg som ønsker å undersøke lånemarkedet før du setter i gang med oppussingsprosjektet. 

Axo Finans tilbyr en formidlingstjeneste, hvor søknaden din sendes videre til alle deres samarbeidspartnere. Når du har sendt inn din søknad, vil en av rådgiverne hos Axo Finans sammenligne lånetilbudene for deg og komme tilbake til deg i løpet av kort tid med det beste tilbudet for deg. Tilbudet baseres på de opplysningene du har oppgitt i søknaden, så sørg derfor for at disse er helt korrekte og oppdaterte. 

Lykke til med oppussingen! 

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg