Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Hva er forbrukslån?

Hva er et forbrukslån og hvordan kan man få innvilget det? I denne guiden får du svar på noen av de vanligste spørsmålene knyttet til forbrukslån. 

Dette er et forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Når et lån er uten sikkerhet, betyr det at långiver ikke krever noen form for garanti for at man skal få innvilget lånet. Dette skiller et forbrukslån fra for eksempel et boliglån, hvor banken krever at man stiller boligen som sikkerhet. 

Forbrukslån brukes som regel på forskjellige forbruksvarer, og nettopp derfor kalles det forbrukslån.

Hva er fordelene med et forbrukslån?

En av fordelene med å ta opp et forbrukslån er at lånet ikke er knyttet til et bestemt formål. Ved et boliglån stilles det krav til at pengene skal gå til å kjøpe bolig, mens ved et forbrukslån kan man velge hva pengene skal gå til. Man står derfor fritt til å bruke lånet på akkurat det man har behov for.

 

Det er blant annet vanlig å bruke et forbrukslån på:

 

  • Oppussing og renovering
  • Uforutsette utgifter og regninger
  • Private begivenheter og arrangementer

Hva er ulempene med et forbrukslån?

Det er også noen ulemper ved å velge et forbrukslån. Ettersom långiver ikke krever noen form for sikkerhet på lånet, betyr det at du som kunde utgjør en høyere risiko. For å gjøre opp for at det ikke stilles sikkerhet, setter derfor långiver en høyere risikopremie på lånet. 

 

Med andre ord: Lån uten sikkerhet har høyere renter enn lån med sikkerhet.

 

Renter på forbrukslån kan variere mye fra långiver til långiver. Det lønner seg derfor å sammenligne flere forskjellige banker og långivere for å finne den laveste renten.

Hvordan får jeg forbrukslån?

 

Alle lånetilbud vurderes individuelt av banken eller långiveren. Du må også oppfylle visse krav for å få innvilget forbrukslånet. Kravene varierer fra bank til bank, og dette er grunnen til at noen opplever å få avslag i en bank og tilbud i en annen. 

 

Typiske krav du må oppfylle er:

 

  • Alder
  • Inntekt
  • Gjeld i forhold til inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger

 Les mer: Billig forbrukslån

sammenlign lån

Hvordan kan man få forbrukslån?

Banker og andre långivere som tilbyr forbrukslån, stiller noen krav for at lånet skal bli innvilget. Disse kravene er gjerne knyttet til:

 

  • Alder
  • Registrert inntekt
  • Betalingshistorikk

 

Nøyaktig hva disse kravene er, endrer seg fra långiver til långiver. Som sagt er det derfor en god idé å sammenligne de ulike bankene og långiverne som tilbyr denne typen lån.

Hva koster et forbrukslån?

Et forbrukslån koster en viss sum i renter og gebyrer. Gebyrer kan for eksempel være etableringsgebyr, fakturagebyr og termingebyr.

Nominell og effektiv rente

Alle banker og långivere opererer med nominell og effektiv rente som angir hvor mye lånet koster. Nominell rente er lånets grunnkostnad, og styres til en viss grad av Den Norske Banks styringsrente. I tillegg er markedsprisen med på å bestemme nominell rente.

 

Den effektive renten inkluderer både nominell rente og andre gebyrer og avgifter som er knyttet til lånet. Det er derfor den effektive renten alltid er større enn nominell rente, og det er denne renten som forteller deg hva lånet faktisk koster. 

Les mer: Forbrukslån med lav rente

Hvordan søke om forbrukslån?

Dagens banker og långivere tilbyr som regel elektroniske søknadsskjemaer. Dersom du har BankID kan du derfor søke om forbrukslån på nettet. 

 

Har du ikke BankID, er det også mulig å søke om forbrukslån gjennom vanlig postgang. Men du må da forvente at søknadsprosessen tar litt lengre tid.

Hvordan sammenligner man forbrukslån?

Nå har du sikkert skjønt at det lønner seg å sammenligne banker og långivere før man tar opp et forbrukslån. Den enkleste måten å sammenligne lånetilbud på er ved å benytte seg av en finansagent eller sammenligningstjeneste. 

 

Axo Finans er en finansagent som samarbeider med flere av Skandinavias mest anerkjente banker. Når du benytter deg av deres tjeneste trenger du kun å sende inn én lånesøknad – Axo Finans sender denne videre til sine samarbeidspartnere og presenterer det beste lånetilbudet for deg. 

Slik kan du være sikker på at du får et gunstig og billig forbrukslån, tilpasset deg og din økonomi. Tjenesten er gratis og uforpliktende – får du ikke et tilbud du er fornøyd med, er det bare å takke nei.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg