Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Forbrukslånkalkulator

En forbrukslånkalkulator lar deg beregne hva lånet koster før du sender inn en søknad.

Dette er et godt verktøy for deg som liker å føre budsjett og planlegge økonomien, før du tar noen store beslutninger.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som man kan få uten å tilby långiver noen form for sikkerhet i bytte mot å få pengene. Dette skiller et forbrukslån fra lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån. Her har banken rett til å kreve salgspant i boligen dersom lånet blir misligholdt. Et lån uten sikkerhet innebærer derfor at banken tar på seg en større risiko når de låner ut penger.

Som følge av at risikoen øker, øker også risikopremien på lånet. Enkelt forklart betyr dette at kostnaden på et lån uten sikkerhet er høyere enn på et lån med sikkerhet. I kategorien lån uten sikkerhet finner vi følgende lånetyper:

 • Forbrukslån
 • Kreditt
 • Nedbetaling
 • Tilsvarende smålån

Hva brukes et forbrukslån til?

lånekalkulator

Et forbrukslån er en smidig lånetype som kan brukes til det man selv ønsker. Man trenger ikke å oppgi noen grunn til hvorfor man søker om forbrukslån, og pengene kan derfor i prinsippet gå til hva som helst. Det er nokså vanlig å bruke forbrukslån til følgende:

 • Renovering og oppussing
 • Betale uforutsette regninger
 • Realisere planer og drømmer

I Norge kan man låne inntil 500.000 kroner i usikret gjeld. Selv om et forbrukslån kan brukes til hva som helst, er det først og fremst ment til forbruk. Bankene har ikke lov til å godta at noen tar opp forbrukslån til dekning av egenkapitalkravet, og dette frarådes på det sterkeste.


Planlegg utgiftene på forhånd

Det er ikke gratis å låne penger, uansett om det er snakk om et boliglån eller et forbrukslån. Ethvert lån er en stor økonomisk forpliktelse, og man bør tenke seg godt om før man skriver under på en avtale.

Husk at lånet skal betjenes, kanskje i mange år fremover, og du må ha kontroll på at du klarer å håndtere terminbeløpene ved siden av de vanlige utgiftene dine.

En forbrukslånkalkulator lar deg planlegge lånet før du i det hele tatt sender inn en søknad. Dette er nyttig for deg som vurderer å ta opp et forbrukslån, og som ønsker å planlegge din økonomiske situasjon. De fleste som tilbyr forbrukslån har en eller annen form for lånekalkulator på sine hjemmesider.


Slik fungerer en kalkulator for forbrukslån

Forbrukslån

Men lånekalkulatoren er det enkelt å undersøke hvor mye du kan (og bør) låne, og hva lånet kan komme til å koste. I kalkulatoren fyller du inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og får oppgitt omtrent hvor mye lånet kommer til å koste hver måned.

En forbrukskalkulator kan brukes så mange ganger du vil. Dermed kan du bruke kalkulatoren til å sammenligne lån hos forskjellige banker og långivere, og finne det beste tilbudet for deg.

Husk at svaret som kalkulatoren gir kun er et estimat basert på långiverens nominelle rente. For å finne ut av hva lånet faktisk vil koste, og hva du kan få i effektiv rente, må du sende inn en søknad og motta et pristilbud.


Test deg fram med ulike rentesatser

I noen lånekalkulatorer til forbrukslån kan du teste ulike rentesatser. Dette er en god måte å prøve sin egen betalingsevne på. Juster renten fra lav til middels eller høy, og se hva som skjer med den månedlige kostnaden. Husk at lånet skal tilbakebetales både i oppgangstider og nedgangstider, og i tilfelle renten skulle gå opp er det lurt å vite at du har økonomisk spillerom til å bære utgiftene.

Velger du en høyere rente, får du kortere nedbetalingsperiode. Velger du en lavere rente, blir nedbetalingsperioden lengre. Da vil også lånets totalkostnad bli større.

Når du er klar til å sende inn en søknad…

Dersom du er klar til å sende inn en søknad, ka du klikke seg videre til søknadsskjemaet fra lånekalkulatoren. Du fyller inn følgende informasjon:

 • Ønsket lånebeløp
 • Ønsket nedbetalingstid
 • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold
 • Kontaktinformasjon

Dersom det bare er en långiver som er aktuell for deg, kan du søke direkte hos denne. Er du derimot ute etter å innhente flere tilbud for å finne det beste forbrukslånet, bør du søke via en låneagent. På den måten blir den samme søknaden videresendt til en rekke forskjellige banker og långivere samtidig, og du sparer tid på å sammenligne lån.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg