Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Forbrukslån rente

Skal du søke forbrukslån, men er usikker på hvilken rente du kan forvente deg?

Renten på forbrukslån blir satt individuelt av banken, og avhenger både av din økonomiske situasjon og betalingshistorikk. Når banken skal avgjøre hvilken rente du kan få, må de vurdere hvilken risiko det innebærer å innvilge lånet. Lavere risiko betyr lavere rente.

Sammen med vår samarbeidspartner Axo Finans, skal vi i denne artikkelen gå nærmere inn på hvordan forbrukslånrenten fungerer.


Hva er forbrukslån?

Å søke forbrukslån er det samme som å søke lån uten sikkerhet. Det innebærer at du ikke behøver å stille med sikkerhet i eiendeler for å få lånet innvilget. Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du ønsker, derfor behøver du ikke å opplyse banken om hvorfor du ønsker lånet.

Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet, innebærer dette en større risiko for utlåneren. For å kunne ta igjen for eventuelle tap, der låntaker ikke har mulighet til å tilbakebetale lånet, velger banken å sette prisen på usikrede lån noe høyere enn lån med pant.


Hva er rente?

forbrukslån og rente

En lånerente er kostnaden låntaker betaler til långiver for å låne pengene. På mange måter kan renten også sammenlignes med leie – renten er leieprisen du betaler så lenge du har lånet.

Renten oppgis i prosent per år av lånebeløpet, og som nominell og effektiv rente.


Nominell rente

Den nominelle renten er din individuelle rente, og blir avgjort basert på dine personlige og økonomiske opplysninger. Her må banken ta høyde for hva slags risiko det innebærer å innvilge lånet til deg. Alder, årsinntekt og sivilstatus kan ha en påvirkning på bankens vurdering.


Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten sammen med alle lånets kostnader. Dette er den endelige prisen det koster deg å ha lånet, og det er også den du bør se etter når du vurderer et lånetilbud.

Får du tilbud om en lav nominell rente, men en høy effektiv rente, kan dette være en indikasjon på at lånet har mange ekstra kostnader.

Er det uklart hvorfor den effektive renten er mye høyere enn den nominelle renten, bør du spørre banken hva disse kostnadene inkluderer. Banken er nemlig pliktet til å fortelle deg som kunde om alle lånets betingelser og vilkår. Banken må også fortelle deg hva lånets totale kostnader blir ved fulgt nedbetalingsplan.

Les mer: Hva brukes forbrukslån til?


Hvordan får jeg laveste lånerente?

Alle banker og långivere vurderer lånesøknadene individuelt, noe som betyr at det er din økonomiske situasjon og betalingshistorikk som avgjør hvilken rente banken har mulighet til å gi deg.

I en individuell vurdering, vil banken blant annet se på:

  • Totale årsinntekter
  • Gjeld
  • Sivilstatus
  • Betalingshistorikk
  • Formue

Fordi lånesøknaden din vurderes individuelt, vil du få den laveste lånerenten ved å sammenligne tilbud fra flere banker og långivere. Du kan i noen tilfeller komme langt ved å forhandle lånetilbudet med banken.

Har du for eksempel vært kunde av banken lenge, og kan vise til en god betalingshistorikk, vil noen banker senke lånerenten for å bevare et godt kundeforhold.

En høyere årsinntekt og lavere gjeld kan også føre til en lavere rente. Er du ikke fornøyd med renten du har fått tilbud om, kan du prøve å søke igjen ved en senere anledning til fordel for et bedre lånetilbud. Du kan også søke med en medlåntaker.

Les mer: Lån med lav rente


Refinansiering for lavere rente

forbrukslånrente

Ønsker du en lavere rente på eksisterende forbrukslån, smålån og annen gjeld, kan du spare mye på å refinansiere gjelden din. Dette kan gi fordeler som lavere rente, færre kostnader og gebyrer, og en bedre oversikt over månedlige fakturaer.

Å refinansiere innebærer å ta opp et nytt lån for å innfri eksisterende gjeld, og på denne måten samler du gjelden din i ett lån. Dette kan lønne seg, både for deg som ønsker en lavere rente på eksisterende lån og for deg som har mistet litt økonomisk oversikt.


Finn det beste forbrukslånet via Axo Finans

Laveste rente på forbrukslån finner du ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere. Dette er noe vår samarbeidspartner Axo Finans kan hjelpe deg med!

Du kan spare mye på å finne det beste lånetilbudet for deg. Ved å søke lån gjennom en låneformidler, slik som Axo Finans, blir lånesøknaden din videreformidlet til flere banker og långivere samtidig. Fyll ut en elektronisk søknad med alle nødvendige opplysninger, og la en låneagent ta seg av resten.

En låneagent forhandler lånetilbud på vegne av deg.

Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å bistå deg som kunde med å finne det beste lånetilbudet for deg. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en låneagent se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

Du får selvsagt betenkningstid slik at du kan vurdere om et forbrukslån er noe for deg.

Låneformidlingstjenesten til Axo Finans er en helt trygg, uforpliktende og kostnadsfri.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg