Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Forbrukslån på dagen

Et forbrukslån på dagen kan være løsningen når behovet for økonomisk fleksibilitet oppstår på kort varsel. I Norge kan man låne opptil 500 000 kroner i usikrede lån.

Axo Finans

Dette er et forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som innebærer at man ikke trenger å stille boligen eller andre formuesgjenstander som pant. For långiveren innebærer dette en større risiko for å få pengene sine tilbake, og derfor settes en høyere risikopremie på lånet. I denne artikkelen kan du lese mer om forbrukslån på dagen. 

 

Dette er årsaken til at usikrede lån er dyrere enn lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån der boligen står som sikkerhet.

Et forbrukslån er dyrere enn et boliglån, men billigere enn å handle på kreditt.

 

Lånets kostnad

Renter og gebyrer utgjør lånets kostnad. Dette er långiverens godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon for den som er låntaker. Renter oppgis vanligvis som prosent per år av det utestående beløpet, mens gebyrer kan være knyttet til blant annet etablering, terminer, forfall, forsinkelse og faktura. 

 

Nominell og effektiv rente

I forbindelse med forbrukslån, snakker vi vanligvis om to forskjellige typer renter: Nominell og effektiv rente. Nominell rente innebærer lånets grunnkostnad, og bestemmes blant annet av markedspris og inflasjon. Den effektive renten utgjør den nominelle renten i tillegg til gebyrer og andre kostnader som følger med lånet. 

For å finne ut av hva lånet faktisk kommer til å koste deg, må du derfor undersøke den effektive renten. [/vc_column_text]

Axo Finans

 

Forbrukslån med svar på dagen

Et forbrukslån på dagen er praktisk når man trenger penger raskt. Dette kan for eksempel være tilfellet når man står midt i et renoveringsprosjekt, og plutselig trenger mer penger enn man hadde regnet med. Renovering og oppussing er prosjekter hvor det ofte er vanskelig å beregne budsjett på forhånd, og hvor det kan være greit å ha en ekstra økonomisk buffer. 

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du søke om forbrukslån og få svar på dagen. Du får svar i løpet av noen få timer innenfor normal åpningstid. 

For at søknadsprosessen skal gå så raskt som mulig, er det en fordel å bruke elektronisk ID som BankID for legitimering og signering. De fleste långivere tillater at man sender lånedokumenter i posten også, men da kan du ikke regne med å få forbrukslån på dagen. 

Trenger du forbrukslån på dagen, bør du bruke elektronisk legitimering for raskest mulig søknadsprosess. 

 

Elektronisk søknadsskjema

Det er vanlig å søke lån via et elektronisk søknadsskjema hos den aktuelle utlåneren eller låneagenten. I søknadsskjemaet fyller man som regel ut følgende:

  • Hvor mye man ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid man vil ha
  • Kontaktinformasjon
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold

[/vc_column_text]

Axo finans

 

Finn det beste tilbudet

Et forbrukslån på dagen kan være en god løsning når du trenger finansiell fleksibilitet på kort varsel, men det er ingen grunn til å takke ja til en låneavtale før man har funnet det billigste og beste tilbudet. 

Med en låneagent er dette heldigvis en rask prosess. Låneagenter som Axo Finans sammenligner forbrukslån hos flere banker og långivere, og undersøker hvor det er mulig å låne penger med de gunstigste vilkårene. 

Les mer: Ikke ta forbrukslån på impuls – bruk en låneagent

Når en bruker sender inn en søknad via en låneagent, blir søknaden sendt videre til flere banker og långivere samtidig. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og forsøker derfor å være den aktøren som presenterer det beste tilbudet om lån på dagen. Dette gjør at prosessen går svært raskt, og det opprettholder sunn konkurranse i markedet fordi prisene blir presset ned. 

Bruke pengene

Den største fordelen med usikrede lån kontra lån med sikkerhet, er at pengene kan brukes på hva som helst. Pengene kan gå til uforutsette utgifter, regninger, refinansiering, renovering, ferie eller noe helt annet. Mange velger å ta opp et forbrukslån når de skal realisere planer og drømmer, som å starte en bedrift eller feire bryllup. 

Et forbrukslån på dagen kan gi deg økonomisk spillerom på kort sikt.

Så lenge du er flink til å betale tilbake det du skylder, trenger det absolutt ikke være skummelt å ta opp et forbrukslån. Det kan være en god løsning for mennesker som trenger økonomisk fleksibilitet, men som ikke er så flinke til å spare. Noen ganger kan det være enklere å forholde seg til en faktura, enn å ha disiplin nok til å sette av penger hver måned. 

Med en låneagent er det mulig å få et godt tilbud om forbrukslån på dagen. På denne siden finner du oversikt over sammenligningstjenester og låneformidling, som er kostnadsfritt og uforpliktende for brukerne.