Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Forbrukslån med lav rente

En låneagent spesialiserer seg på å granske markedet for å finne forbrukslån med lav rente. Som låntaker vil dette spare deg for både tid og penger.

Renten på forbrukslån

Renten på et lån baseres alltid på en individuell vurdering av hver enkelt låntaker. Derfor er det umulig å vite hvilken rente man kan få tilbud om på forhånd. Rentetilbudet blir utarbeidet på bakgrunn av mange forskjellige faktorer. De viktigste er:

 • Bankens interne regler
 • Markedssats for nominell rente
 • Låntakers økonomiske og personlige situasjon

Rentesatsen er også et uttrykk for långivers risikovurdering av hver enkelt søker. Anser de låntaker som sikker, går renten ned. Er låntaker derimot en potensiell risiko for banken, går renten opp. 

Nominell og effektiv rente

Nominell rente er det samme som grunnkostnaden på et lån, og bestemmes på bakgrunn av bankens interne retningslinjer og gjeldende markedssats. Når du mottar et tilbud om å låne penger, er långiver forpliktet til å oppgi effektiv rente. Denne inkluderer nominell rente, i tillegg til å synliggjøre alle andre gebyrer og kostnader som er knyttet til et lån. 

For å vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må man derfor se etter effektiv rente. 

Dette må du vite om lån uten sikkerhet

lav rente

Et forbrukslån er et eksempel på et lån uten sikkerhet. Dette innebærer at banken eller långiveren ikke krever noen form for sikkerhet i retur mot å låne ut pengene. Til forskjell stilles boligen som sikkerhet når man tar opp et boliglån. I tilfelle låntaker misligholder lånet, har banken rett til å kreve salgspant i boligen. 


Ettersom et lån uten sikkerhet ikke stiller slike krav, øker risikoen for banken. Derfor settes det en høyere risikopremie på lånet, og renten går opp. Dette er årsaken til at lån uten sikkerhet er mer kostbare enn lån med sikkerhet. 

 

Eksempler på lån uten sikkerhet er:

 

 • Forbrukslån
 • Tilsvarende smålån
 • Kredittkort
 • Nedbetaling

Finnes det forbrukslån med lav rente?

Når vi sammenligner med et boliglån med sikkerhet, kan det egentlig ikke sies å finnes forbrukslån med lav rente. Et forbrukslån er per definisjon et lån ment til forbruk, og stiller verken krav til sikkerhet eller bruksområde. Derfor er det et mer kostbart lån enn et boliglån. 

 

Til gjengjeld har forbrukslån lavere effektiv rente enn kredittkort og smålån. Slike korttidslån kan være en god løsning hvis du betaler innen den rentefrie perioden, men dersom renten begynner å løpe kan det koste deg dyrt. 

 

Har du behov for fleksibel økonomi i en periode, er forbrukslån med lav rente vanligvis det gunstigste valget. Da får du tilgang til den kapitalen du har behov for, og det tar vanligvis ikke lang tid å få utbetalt pengene. Pass på at du får en fleksibel nedbetalingsplan, med mulighet til å betale ned større deler av lånet enn planlagt. Noen gjeldsavtaler lar deg også utsette et visst antall betalingsterminer rentefritt.

Hva brukes forbrukslån til?

Finn billigste forbrukslån

Det blir stadig vanligere å ha forbrukslån. Ettersom det ikke stilles krav om sikkerhet eller at pengene skal gå til et visst formål, kan man i prinsippet bruke forbrukslån til hva som helst. De vanligste årsakene til at folk søker om forbrukslån med lav rente er:

 

 • Renovering og oppussing
 • Uforutsette regninger og utgifter
 • Realisere planer og drømmer

 

Lån uten sikkerhet brukes også til refinansiering av gjeld

 

I Norge kan man ha opptil 500.000 kroner i usikret gjeld, og slike summer gir mange muligheter. Det er allikevel viktig å aldri la seg friste til å låne mer enn man trenger, men heller forsøke å betale ned lånet så raskt som mulig. Jo lenger tid du bruker på å nedbetale lånet, jo mer vil det også koste deg totalt sett. 

Vurder behovet

Kanskje du allerede har bestemt deg for at du skal låne penger, og er i markedet for å søke om lån? Når det gjelder lån er det lurt å tenke seg om både to og tre ganger før man skriver under på en avtale. Uansett om du skal låne med eller uten sikkerhet, er et lån en stor økonomisk forpliktelse som du skal leve med i lang tid fremover. 

 

Du må vite at du har kontroll på nedbetalingen ved siden av de vanlige utgiftene dine, også i tider hvor det er renteoppgang eller økonomisk usikkerhet. En lånekalkulator til forbrukslån kan brukes til å planlegge økonomien og sette opp et budsjett.

Slik finner du den laveste effektive renten

Dersom du har vurdert behovet og funnet ut at et forbrukslån kan være løsningen for deg, er du sikkert ute etter å finne et forbrukslån med lav rente. Det er mange långivere og banker som tilbyr forbrukslån, og mange vil nok hevde at de kan tilby den laveste renten. 

 

Som vi allerede har gått igjennom, er det ikke mulig å love noe slikt. Renten blir satt individuelt ved hver eneste søknad, og kan variere fra låntaker til låntaker. Den eneste måten å finne den laveste effektive renten på er ved å søke hos flere banker og långivere. På den måten kan du sammenligne tilbudene som kommer i retur, og finne ut av hvem som har forbrukslån med lav rente. 

 

Les mer: Beste lånerente

La en låneagent gjøre jobben

Axo Finans

Henvend deg til en låneagent for å spare tid på å sammenligne tilbudene. Låneagenter er finansielle aktører som arbeider med å finne de beste tilbudene om lån på vegne av låntakere. Slik fungerer det:

 

 • Låntaker sender inn en søknad om å låne penger via låneagentens hjemmesider.
 • Låneagenten sender den samme søknaden videre til flere banker og långivere.
 • Långiverne vurderer søknaden og sender sine tilbud i retur.
 • Låneagenten presenterer det beste tilbudet for låntakeren.

 

Prosessen er effektiv og sikrer en grundig sammenligning på det aktuelle tidspunktet. Dermed får man ikke bare tilbud om den laveste effektive renten akkurat nå, men også en gjeldsavtale som passer best til ens egen situasjon. De aller fleste sparer både tid og penger på å bruke en låneagent.

Axo Finans

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du søknaden vurdert av opptil 20 banker og långivere. Det er helt uforpliktende å benytte seg av tjenestene til Axo Finans. Er du ikke fornøyd med tilbudet, er det bare å takke nei. 

 

I Norge har ikke låneagenter lov til å ta betalt fra andre enn långiverne de formidler lån fra. For deg som låntaker innebærer dette at tjenestene til en låneagent er helt kostnadsfrie. Du sparer tid på å sammenligne tilbudene og får tilbud om et forbrukslån med lav rente, uten at det koster deg noen ting. 

 

Søk forbrukslån med lav rente gjennom Axo Finans i dag – raskt, trygt og gratis!

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg