Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Forbrukslån lav rente

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du hjelp til å finne forbrukslån med lav rente. Det lønner seg å søke hos en låneagent dersom du er ute etter den laveste effektive renten.

Hva er en låneagent?

En låneagent er en finansiell aktør som spesialiserer seg på å formidle forbrukslån til privatpersoner. Kunder søker om lån via låneagentens nettportal, og søknaden blir sendt videre til flere banker og långivere samtidig. Etter at alle långiverne har vurdert søknaden, får kunden presentert det beste tilbudet.

Hos Axo Finans er det mulig å søke forbrukslån fra 10 000 og opptil 500 000 kroner. Søknaden er uforpliktende og kostnadsfri. Svar kan forventes i løpet av noen få timer.

Låneagenter skal følge Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis, og kan maksimalt formidle usikrede lån på 500 000 kroner. I Norge har ikke låneagenter lov til å ta betalt fra kunder som søker lån, men kun fra långiverne de formidler lån fra. Slike tjenester er derfor kostnadsfrie for kunder. Låneagenter driver vanligvis med formidling av lån uten sikkerhet og refinansiering av gjeld.

 

Lån uten sikkerhet

Det finnes flere forskjellige benevnelser på lån, og disse kan plasseres i en av følgende kategorier:

  • Lån uten sikkerhet
  • Lån med sikkerhet

Et lån uten sikkerhet betyr at utlåneren ikke krever noen form for sikkerhet eller forsikring i bytte mot å låne ut pengene. Slike lån er for eksempel forbrukslån, refinansieringslån, kreditt og avtaler om nedbetaling.

Lån med sikkerhet innebærer det motsatte: Banken krever en form for garanti for å innvilge lånet. Dette kan for eksempel være et boliglån, hvor banken har rett til å ta salgspant i boligen dersom lånet blir misligholdt. Enkelt forklart betyr dette at långiveren kan kreve tilbake pengene i form av objektet som er satt som sikkerhet, dersom låntakeren ikke nedbetaler lånet slik avtalen tilsier.

Axo finans

Større risiko for utlåner

For långiver innebærer usikrede lån at risikoen øker. De bruker derfor andre grep for å sikre seg selv mot eventuelle tap, blant annet å sette en høyere risikopremie på lånet. Dette er årsaken til at usikrede lån er mer kostbare enn lån med sikkerhet. I tillegg stilles det krav til minimumsinntekt, alder, bosted og annet knyttet til kundens personlige og økonomiske forhold. Slike krav varierer fra långiver til långiver.

 

Lånets kostnad

Det koster penger å låne penger. Her går vi gjennom de viktigste kostnadsbegrepene som du bør kjenne til før du låner penger:

 

Renten på lånet

Hvor kostbart et lån er avgjøres blant annet av rentesatsen. Den nominelle renten på forbrukslånet er høyere enn renten på et boliglån, men lavere enn renten på kredittkort og smålån. Rentesatsen blir bestemt basert på en individuell vurdering av hver enkelt søknad, og kan derfor variere fra person til person. Det varierer også hvor stor risiko långiver er villig til å ta.

 

Les mer: Beste lånerente

Renter er det samme som prisen på å få låne penger, med andre ord långivers godtgjørelse for sine utlånstjenester. Når du låner penger av en bank, må du betale banken for å få tilgang til deres kapital. I motsatt tilfelle: Når du setter inn penger på en bankkonto, er det banken som betaler deg i form av renter.

 

Gebyrer og andre kostnader

I tillegg til rentesatsen, er det vanligvis knyttet gebyrer til låneavtaler. Dette kan for eksempel være etableringsgebyr, termingebyr, fakturagebyr og lignende. Summen av renter og gebyrer kalles effektiv rente.

Når du får presentert et tilbud om å låne penger, oppgis både nominell og effektiv rente. For å finne ut av hva lånets totalkostnad vil bli, er det den effektive renten du skal undersøke.

 

Sammenligne lån

De fleste som skal låne penger er naturlig nok ute etter å finne den billigste långiveren, og det er her en låneagent kan komme godt med. En låneagent arbeider med å sammenligne lån og gjeldsavtaler, med mål om å finne forbrukslån med lav rente. Låneagenten får kun betalt dersom de klarer å finne en avtale som er god nok til at kunden takker ja.

Långiverne på sin side vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og strekker seg derfor ekstra langt for å tilby en god avtale.

Alt ligger derfor til rette for å få et tilbud om forbrukslån til lav rente. Er du på markedet for et lån uten sikkerhet, har du ingenting å tape på å søke via en låneagent. Jobben med å sammenligne rentesatser og låneavtaler blir gjort for deg, og hele søknadsprosessen tar svært kort tid. Var ikke tilbudet helt det du hadde sett for deg, er det bare å takke nei.

Axo Finans

Fordeler med lån uten sikkerhet

Når vi snakker om lån uten sikkerhet, er det egentlig ingenting som kan sies å være billig. Det er kostbart å låne penger, men lån uten sikkerhet har flere fordeler over sikrede lån:

  • Det stilles lavere krav til låntaker
  • Du kan få innvilget lånet uten å eie noe
  • Det går raskere å få utbetalt pengene
  • Du trenger ikke oppgi noen grunn til hvorfor du søker, og kan bruke pengene på hva du vil

Forbrukslån er relativt fleksible lån, hvor selve søknadsprosessen og utbetalingen går raskt. I tillegg er det også mulig å betale tilbake i større nedbetalinger enn hva avtalen sier, eller betale tilbake lånet i sin helhet før fristen. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med å gjøre dette.

 

Forbrukslån med lav rente

For å finne et forbrukslån med lav rente er det helt nødvendig å sammenligne ulike tilbud. Renten som tilbys kan nemlig variere mye fra långiver til långiver, i tillegg til at det gjøres en individuell vurdering av hver enkelt søknad. Hos låneagenten Axo Finans er det uforpliktende å søke om forbrukslån, og tilbudet kommer i retur innen svært kort tid. Dermed finner du raskt ut om du kan få et forbrukslån med lav rente.

Det er ikke umulig å finne et forbrukslån med lav rente, men det krever litt forarbeid. Overlat jobben til en låneagent for en rask og effektiv prosess.

Dersom du ikke er fornøyd med tilbudet, kan du vurdere å søke på nytt sammen med en medlåntaker. Dette øker vanligvis sjansen til å få tilbud om bedre vilkår og lavere rente. Er du usikker på om det lønner seg å bruke en medlåntaker i ditt tilfelle, kan du snakke med långiveren eller låneagenten på forhånd om dette. Da får du profesjonelle råd, og kan gjøre et informert valg.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg