Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Forbrukslån kalkulator

En forbrukslånkalkulator er nyttig når du vil beregne hva lånet kommer til å koste. En kalkulator lar deg sammenligne lån og finne en lavere rente.

Finne det beste tilbudet

Med en lånekalkulator kan du enkelt undersøke hvor mye du kan låne, og hva lånet kommer til å koste deg. Det er lurt å prøve seg fram med en kalkulator før du søker forbrukslån, slik at du kan teste din egen betalingsevne før du inngår en avtale. Du kan bruke kalkulatoren mange ganger i flere banker, og dermed finne det lånet som har den laveste renten.

 

I kalkulatoren fyller du inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og får oppgitt omtrent hvor mye lånet kommer til å koste hver måned. Husk at svarene du får oppgitt i kalkulatoren kun er estimater. Det endelige pristilbudet får du ikke før du sender inn en søknad om å låne penger.

 

Prøv deg fram med lånekalkulator fra Axo Finans.

 

Test en høyere rente

I kalkulatoren kan du teste din egen betalingsevne ved å justere renten fra lav til middels eller høy. Det er en fordel å prøve seg fram med ulike rentesatser, slik at du har kontroll på at du kan betale tilbake lånet uansett hva som skjer. Renten på et lån kan endre seg under lånets løpetid, og det er viktig å planlegge hvordan du skal håndtere terminbeløpene hvis renten går opp.

 

Velger du en høyere rente får du kortere nedbetalingstid – velger du en lavere rente blir perioden for nedbetaling lenger.

hva er refinansiering

Dette er et forbrukslån

Et forbrukslån er et lån som man kan få innvilget uten å tilby banken noen form for sikkerhet i retur. Det skiller altså et forbrukslån fra et boliglån, hvor man vanligvis stiller med egenkapital og setter boligen som sikkerhet på lånet. Ettersom det ikke stilles krav om sikkerhet må banken sette en høyere risikopremie på lånet. Derfor er et forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån.

 

Til gjengjeld er et forbrukslån generelt billigere enn å ta opp smålån eller inngå kredittavtaler. Hvis du i tillegg kan finne markedets laveste rente, har du gjort en god avtale

 

Ta opp et forbrukslån

Et forbrukslån kan være en god løsning når man har behov for økonomisk fleksibilitet, og ikke har oppsparte midler til å ta seg av utgiftene. Dette skjer typisk når man står midt i et oppussingsprosjekt, hvor det er vanskelig å beregne budsjett på forhånd og utgiftene blir høyere enn man hadde sett for seg. Det er lite fristende å sette prosjektet på pause, og da kan et forbrukslån være løsningen.

 

Les mer: Lån til oppussing

 

Bruk en kalkulator for å finne ut av hva lånet koster på forhånd. Pengene skal tross alt betales tilbake, og det er viktig å ha kontroll på sin egen betalingsevne før man forplikter seg til en avtale.

Axo Finans

Sammenligne långivere

Renten på et forbrukslån varierer fra långiver til långiver, og derfor er det viktig å sammenligne ulike tilbud på markedet (forutsatt at man er ute etter det billigste lånet så klart). Det endelige tilbudet om rente er et personlig tilbud, basert på den enkeltes personlige og økonomiske forhold. Renten varierer også fra søker til søker.

 

Det er derfor en fordel å sammenligne långivere for å finne den beste lånerenten. Ved å sammenligne tilbud finner du raskt ut av hvilken finansiell aktør som har det beste tilbudet for deg, og du får svar på hvor mye lånet koster samlet sett.

 

Bruk en låneagent

I samarbeid med Axo Finans kan du søke forbrukslån hos flere forskjellige banker og långivere samtidig. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt lenger for å gi et godt tilbud. Dette holder prisene på markedet nede.

 

Hos låneagenten Axo Finans får du svar på søknaden innen noen få timer. Tilbudet er uforpliktende og står vanligvis i en måned. Det er helt kostnadsfritt for forbrukere å benytte seg av en låneagent.

 

Nominell og effektiv rente

Som låntaker vil du med all sannsynlighet komme borti to rentebegreper: Nominell og effektiv rente. Nominell rente er den årlige kostnaden på et lån. Effektiv rente er den nominelle renten, pluss alle gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet. Hvis du vil vite hva kostnaden på lånet faktisk er, må du altså se på den effektive renten.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg