Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Billigste forbrukslån

Er du ute etter markedets billigste forbrukslån? Det er egentlig ingenting som heter et billig forbrukslån, men det er mulig å finne lån som er billigere enn andre. Trikset er å vite hvor man skal lete.

Det billigste forbrukslånet

Et forbrukslån kan være en god løsning når du har behov for økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Kanskje har du sett for deg å finne markedets billigste forbrukslån, men sliter med å få oversikt i mylderet av ulike banker, aktører og tilbud.

 

Ikke søk forbrukslån på impuls, men bruk heller tid på å finne et godt tilbud.

 

Mange slike aktører hevder at de har det billigste forbrukslånet, men her kan det være store forskjeller. Sannheten er at ingen kan love at de har billigst forbrukslån, fordi det gjøres en individuell vurdering av hver enkelt søker. Søkeren blir blant annet vurdert etter betalingsevne og personlige forhold, og basert på dette bestemmer långiver hvor stor risiko de er villig til å ta.

 

Långivers risiko

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som innebærer at man ikke trenger å tilby långiver noen form for garanti for at pengene skal betales tilbake. Dette skiller et forbrukslån fra for eksempel et boliglån, hvor boligen står som sikkerhet på lånet.

 

Långiver setter derfor en høyere risikopremie (rente) på lånet. Dette er årsaken til at sikrede lån er billigere enn lån uten sikkerhet. I kategorien usikrede lån finner vi blant annet:

 

  • Delbetaling og handlekontoer
  • Kredittkort
  • Forbrukslån

 

Av usikrede lån er forbrukslån vanligvis det billigste alternativet. Dersom du trenger økonomisk fleksibilitet i forbindelse med et prosjekt, eller andre økonomiske utgifter du ikke kan bære, er forbrukslån det billigste valget. Da får du en fleksibel avtale om å låne penger utstedt av en profesjonell aktør, og personlig oppfølging hvis uhellet skulle være ute.

Finn billigste forbrukslån

Finn ditt billigste forbrukslån ved å sammenligne tilbud

Før du tar opp forbrukslån er det viktig å sammenligne de ulike tilbudene som finnes på markedet. Dette kan du gjøre ved å sende inn søknad om forbrukslån til långivere og banker som tilbyr dette, og deretter sammenligne de effektive rentene. Se spesielt på følgende:

 

  • Nominell rente
  • Effektiv rente
  • Lånets størrelse og nedbetalingstid
  • Avtalevilkår

 

Det er selvfølgelig viktig å finne den aktøren som tilbyr forbrukslån til lavest rente, men det er også andre forhold som har innvirkning på lånets totalkostnad. Nedbetalingstid og gebyrer kan for eksempel ha mye å si. Det billigste forbrukslånet vil ikke være så billig lenger hvis du ender opp med skyhøye forsinkelsesgebyrer.

 

Overlat jobben til en låneagent

En låneagent er en finansaktør som arbeider med å sammenligne usikrede lån på vegne av sluttbruker. Dette gjør selve søknadsprosessen mye mer smidig og effektiv. Låneagenten sender den samme søknaden til flere forskjellige banker og långivere, og sammenligner tilbudene som kommer i retur. Sluttbruker får deretter presentert det aller beste tilbudet, og velger selv om det er godt nok til å akseptere.

 

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du sammenligningstjenester helt kostnadsfritt. Du får svar på søknaden innen noen få timer, og tilbudet blir vanligvis stående i en måned. Du har dermed god tid på å bestemme deg for om du vil takke ja eller nei.  

Axo Finans

Hvor mye kan jeg låne?

I Norge kan man låne opptil 500 000 kroner i usikret lån, men hvor mye du faktisk får innvilget er opptil den enkelte långiver. Du må derfor sende inn en søknad før du får et endelig svar.

 

I de fleste tilfeller vil man få et bedre tilbud ved å søke sammen med en medlåntaker. Hvis du har anledning til å søke sammen med ektefelle, en i familien eller en venn øker dette sannsynligheten for å få innvilget et større lån til en lavere rente.

 

Ikke lån over evne

Det kan være fristende å maksimere lånet, men det er viktig å ikke la seg friste til å låne over evne. Pengene skal tross alt betales tilbake, og det er ikke anbefalt å låne mer enn du egentlig trenger. Tenk derfor nøye igjennom hva du trenger å låne penger til, og hvorfor du ikke kan spare til dette formålet på egenhånd.

 

Så lenge du har kontroll på din egen økonomi, er det ingenting i veien med å søke forbrukslån. Finner du i tillegg det billigste forbrukslånet som er mulig å få tak i, har du gjort en god avtale.

 

Les mer: Lån uten sikkerhet[/vc_column_text]