Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Billig forbrukslån

Er du ute etter et billig forbrukslån? I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du all informasjon du trenger for å finne det billigste forbrukslånet.

Er billig det samme som best?

Dersom du har planer om å ta opp et forbrukslån, er du sikkert ute etter å finne det billigste og beste tilbudet. Et godt sted å starte er å undersøke de effektive rentene som du får tilbud om. Du kan spare mye på å finne et forbrukslån med lav rente, spesielt hvis lånebeløpet er høyt. Det er imidlertid andre faktorer som også påvirker lånets kostnad.

 

Gebyrer kan ha stor påvirkning på hvor mye lånet koster totalt sett, spesielt hvis du har valgt en lang nedbetalingsperiode. Gebyrer kan være knyttet til etablering, termin, forsinkelse, faktura og mye annet. Det er derfor viktig å gå i gjennom lånets avtalevilkår før du takker ja til en avtale.

Dette må du vite om renter

Rente er et uttrykk som betegner hva det koster å leie kapital (penger) av en långiver. Når du låner penger av en bank, løper renten så lenge deler av beløpet er utestående. I motsatt fall: Når du setter inn penger i en bank, er det banken som betaler deg renter. Renten oppgis vanligvis som prosent per år av det utestående beløpet.

 

Nominell rente

Nominell rente innebærer lånets grunnkostnad og bestemmes blant annet av markedsprisen og inflasjon. Renten omfatter ingen andre kostnader på lånet som etableringsgebyr, termingebyr og lignende.

 

Effektiv rente

Effektiv rente er den nominelle renten, i tillegg til alle gebyrer og kostnader som er forbundet med lånet. Dette er altså den totale prisen du betaler på lånet, og vil alltid være høyere enn den nominelle renten. Den sikreste måten å undersøke hva et lån faktisk kommer til å koste deg, er ved å se på den effektive renten.

 

Les også: Finn beste lånerente


Slik blir renten beregnet

Har du søkt på det du trodde var det beste forbrukslånet, men mottatt et annet tilbud enn du hadde forventet? Banker og långivere gjør en individuell vurdering av hver enkelt lånesøknad, og ser blant annet på betalingsevne og personlige forhold. Det varierer fra långiver til långiver hvor stor risiko man er villig til å ta, og derfor kan renten på lånet variere mellom de ulike tilbyderne.

 

Renten du til slutt får tilbud om er personlig, og varierer ikke bare fra låntaker til låntaker, men også mellom långivere. Derfor er det så viktig å sammenligne ulike rentetilbud før man takker ja til en avtale.

 

Faktorer som bestemmer rentesatsen er blant annet knyttet til:

 

  • Alder
  • Betalingshistorikk
  • Fast årsinntekt
  • Oppholdssted

 

Ulike långivere kan vektlegge de forskjellige punktene litt forskjellig, og har i tillegg interne retningslinjer å forholde seg til. Derfor kan det endelige rentetilbudet variere – noen ganger fra dag til dag. Det som var det beste tilbudet om å låne penger i går, er ikke nødvendigvis det beste tilbudet i dag.

Axo Finans

Slik sammenligner du forbrukslån

For å finne et billig forbrukslån, må man sammenligne forskjellige tilbydere på markedet. Dette gjøres ved å søke om lån hos alle aktuelle långivere, og deretter sammenligne tilbudene som kommer i retur. Da har alle långiverne gjort en individuell vurdering av den som søker, og søkeren får svar på hvilken av bankene som tilbyr høyere rente enn andre.

 

Velg en seriøs aktør

I tillegg til å undersøke hvilket forbrukslån som er billigst, bør du også forsikre deg om at du velger en seriøs aktør. Velg en långiver som gir deg informasjon på et enkelt og forståelig språk, og som ikke prøver å holde noe skjult for deg. Som kunde har du rett til å være kritisk til tilbudene du mottar.

 

Sett deg også inn i konsekvensene for hva som vil skje dersom du ikke klarer å betale tilbake lånet. Et billig forbrukslån vil ikke lenger være så billig hvis du ender opp med skyhøye forsinkelsesgebyrer. Livet er uforutsigbart, og det kan oppstå situasjoner der økonomien endrer seg. Du må vite at du har kontroll på nedbetalingen, også i trange tider.

 

Huskeliste i valget av en seriøs aktør:

 

  • Velg en aktør med gode verdier
  • Velg en aktør som er villig til å samarbeide
  • Velg en aktør med rettferdige vilkår
  • Velg en aktør som gir deg informasjon på et enkelt og forståelig språk
  • Velg en aktør med god forretningsskikk

 

Les også: Derfor bør du ikke ta forbrukslån på impuls

Axo Finans

Hva er en låneagent?

Man kan også gå veien via en låneagent. I de aller fleste tilfeller vil dette være en god løsning, fordi jobben med å sammenligne er omfattende og komplisert. Vanlige mennesker er ikke kjent med finansielle termer og uttrykk, og ved å benytte seg av en låneagent kan man spare både tid og penger.

 

En låneagent leverer sammenligningstjenester, og formidler lån og refinansiering på vegne av banker og långivere. Det er altså ikke låneagenten som er långiveren. Låneagenten fungerer som en kundeportal, som går igjennom utlånernes avtaler og vilkår med mål om å finne det beste tilbudet.

 

Alle aktuelle utlånere vet at de konkurrerer om å få den samme kunden samtidig – dette fører til at utstedelse av tilbud går veldig raskt, og ikke minst presser det prisen på markedet ned.

 

Hva koster en låneagent?

I Norge har ikke låneagenter lov til å ta betalt fra andre enn aktørene de formidler lån fra, og derfor er slike tjenester helt gratis for forbrukerne. Tilbudene man mottar i retur er uforpliktende, og står vanligvis i en måned. Dersom du ikke fikk tilbud om et billig forbrukslån slik du hadde forventet er det derfor bare å takke nei.

 

Hvor lang tid tar det?

Selve søknadsprosessen tar kun et par timer, forutsatt at du benytter deg av elektronisk legitimering og signering. Fikk du tilbud om et billig forbrukslån som du takker ja til, kan du forvente å få pengene innen et par virkedager.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg