Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Beste lånerente

Ser du etter markedets beste lånerente, men er usikker på hva du egentlig bør se etter?

Når du skal se etter en god lånerente, er det viktig å huske på at den endelige renten du får på lånet baseres på individuelle vurderinger av deg som lånekunde. Det vil si at du ofte har mulighet til å påvirke lånerenten selv, enten ved å søke gjennom en sammenligningstjeneste, ved å ta kontakt med banken selv eller ved å søke på nytt når livssituasjonen har endret seg.

 

Videre skal vi ta en nærmere titt på hvordan banken eller långiveren bestemmer hvilken lånerente du får.

 

Forbrukslån

 

Et forbrukslån er et lån der du ikke behøver å stille med sikkerhet i for eksempel egenkapital eller en formuesgjenstand, slik du må ved for eksempel et boliglån. Et lån uten sikkerhet innebærer en høyere risiko for banken. Det er også grunnen til at lånerenten vanligvis er noe høyere på forbrukslån enn boliglån, fordi banken behøver en måte å sikre seg på ved eventuelle tap.

 

Som oftest vil du få tilbud om et annuitetslån med like månedlige beløp gjennom hele nedbetalingsperioden, i tillegg til et termingebyr.

 

Les mer: Dette bør du vite om lån

 

Slik blir renten din satt

 

Når du søker om lån, får du et lånetilbud som inneholder både en nominell og en effektiv rente.

 

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og tar utgangspunkt i markedssatsen og styringsrenten. Videre blir renten satt etter at banken har foretatt en individuell kredittvurdering av deg som låntaker. Her kan banken for eksempel se på:

 

 • Betalingsevne
 • Totale inntekter
 • Total gjeld
 • Sivilstatus
 • Om du eier eller leier
 • Jobbstatus
 • Alder
 • Skattemelding

 

Ettersom lånerenten blir satt individuelt av banken eller långiveren, kan noen oppleve å få en lavere grunnrente hvis de kontakter banken eller långiveren direkte.

 

Kontakt derfor banken dersom du ikke er fornøyd med lånerenten du har fått tilbud om. Det kan være en individuell vurdering som gjør at du har fått en høyere rente enn forventet, og du kan ha mulighet til å påvirke denne ved å for eksempel vise til høyere lønn.

 

Ikke glem den effektive renten

 

Skal du se etter den beste lånerenten må du også se på den effektive renten. Det er ikke sikkert at du får fått et godt lånetilbud selv om du har fått tilbud om en lav nominell rente.

 

Den effektive renten er den nominelle renten sammenlagt med alle lånets gebyrer og kostnader. Det er med andre ord dette som er den endelige renten, men den kan variere med lånebeløpet. Du bør derfor alltid se etter den effektive renten før du takker ja til et lånetilbud, for å vite hva totalkostnadene av lånet kommer til å bli. Det er tross alt totalkostnadene som avgjør hvorvidt du har fått et bra lånetilbud eller ikke.

 

Husk også å se etter et lån med gode vilkår og betingelser, og sørg for å lese lånetilbudet nøye før du takker ja.

 

Slik kan du påvirke lånerenten

 

Har du fått et lånetilbud du ikke er fornøyd med?

 

Da kan du muligens påvirke lånerenten ved å:

 

 • Spare intensivt i en kort periode og låne det resterende beløpet, slik at du ikke behøver å låne like mye.
 • Kontakte banken/långiveren direkte for å forhandle renten.
 • Samle eksisterende smålån i et nytt felles lån.
 • Søke på et senere tidspunkt når din livssituasjon har endret seg.
 • Søke med en medlåntaker.
 • Søke gjennom en sammenligningstjeneste.

 

Hva som er den beste lånerenten for deg er individuelt og avhenger av dine oppgitte opplysninger. Sørg derfor for at du kun oppgir korrekte og oppdaterte opplysninger når du søker.

sammenlign lån

Finn den beste lånerenten for deg

 

Er du usikker på hvordan du kan få den beste lånerenten, kan du søke gjennom en finansagent som sammenligner dine beste lånetilbud for deg.

 

Sammenlign lånetilbud gjennom vår samarbeidspartner og låneformidler Axo Finans. En låneformidler hjelper deg med å sammenligne lånetilbud fra flere av de beste bankene og långiverne samtidig. Dette er en helt uforpliktende og kostnadsfri tjeneste, som gjør det enkelt for deg å undersøke lånemarkedet – uten at du binder deg til noe.

 

Slik kan du finne den beste lånerenten for deg!

 

Gjennom sammenligningstjenesten til Axo Finans behøver du kun å fylle ut en lånesøknad, som videreformidles til alle samarbeidspartnere. Fordelen med å sammenligne lån på denne måten er at bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde, og du vil få tilbud om den laveste og beste lånerenten de har mulighet til å tilby deg.

 

Når du har fylt ut og sendt inn søknadsskjemaet, vil en av rådgiverne hos Axo Finans sammenligne lånetilbudene for deg. Vanligvis får du presentert det beste tilbudet for deg i løpet av et par timer.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg