Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Forbrukslån

Få en oversikt og finn det billigste forbrukslån

Et forbrukslån brukes vanligvis til renovering, reiser eller forbruk. Mange bruker også forbrukslån til uforutsette utgifter, som for eksempel en regning fra tannlegen eller reparasjoner i boligen.

 

Hvorfor søke om forbrukslån?

Et forbrukslån kan være en god finansieringsløsning når behovet for fleksibel økonomi oppstår på kort varsel. Det skjer typisk når man står midt i et oppussingsprosjekt, eller bilen plutselig må på service. 

Et usikret lån er som navnet tilsier et lån hvor det ikke stilles krav om sikkerhet, og man kan derfor få innvilget lånet uten å tilby verdigjenstander som bolig eller bil som pant. Den store fordelen med et lån uten sikkerhet er dermed at pengene kan brukes på hva som helst. 

Et forbrukslån er gjennomsnittlig billigere enn annen gjeld som dyre smålån og kredittgjeld.

 

Axo Finans

Større risiko for utlåneren

Som følge av at det ikke stilles krav om sikkerhet, tar banken eller utlåneren på seg en større risiko for å få pengene sine tilbake. Derfor setter utlåneren en høyere risikopremie på lånet. Dette er årsaken til at forbrukslån er dyrere enn for eksempel et boliglån, hvor boligen stilles som sikkerhet. 

Alle finansaktører som tilbyr usikret lån må ha godkjenning fra Finanstilsynet

Renten

Det er renten som bestemmer hvor mye lånet koster. Rente er et begrep som innebærer hva det koster å leie penger av en finansinstitusjon. Noen utlånere reklamerer med svimlende lave renter, og dette skal man passe seg for. I slike tilfeller er det nemlig snakk om nominell rente, altså lånets grunnkostnad, og denne renten forteller ikke hele sannheten.

Er du interessert i å vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må du undersøke den effektive renten. Dette er den nominelle renten, i tillegg til gebyrer og kostnader som følger lånet. Banken er pliktig til å oppgi effektiv rente når man utsteder et tilbud om lån.

Finn billigste forbrukslån

Hva brukes forbrukslån til?

Hva folk bruker lånet på er individuelt, og helt opp til hver enkelt. Med mulighet til å låne så mye som 500 000 kr. i Norge, har man ganske mange muligheter. 

 

Så lenge man har kontroll over sin egen betjeningsevne, er det ingenting i veien med å ta opp et forbrukslån. Noen av de vanligste utgiftene låntakere bruker lån uten sikkerhet på er:

 

Renovering

Visste du at nordmenn er på verdenstoppen i renovering? Over 30% av norske husholdningers totale forbruk er utgifter til bolig, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Når det gjelder forbrukslån er det også flest som velger å bruke pengene på renovering og oppussing. Og det er egentlig ikke så rart. 

 

Å pusse opp hjemme hos seg selv øker trivselen i hjemmet, og fører vanligvis til at boligen stiger i verdi. 

 

Uforutsette utgifter

Ekspertene anbefaler leietakere å ha en bufferkonto som tilsvarer en månedslønn, mens boligeiere bør ha så mye som to til tre månedslønner. Jo eldre boligen din er, jo høyere bør bufferen være ettersom at sjansen for at ting går skeis øker med boligens alder. 

 

Har du ikke en bufferkonto når uhellet er ute, kan et usikret lån være den beste løsningen. Hvis for eksempel kjøleskapet tar kvelden samtidig som bilen må på verksted, blir det en tøff økonomisk måned. 

 

Realisere planer og drømmer

Det er heller ikke uvanlig å bruke lån uten sikkerhet på å realisere planer, slik som å reise på ferie eller feire bryllup. Gjennom vårt samarbeid med låneagenten Axo Finans er det mulig å låne summer fra 10 000 og helt opp til 500 000 kroner. Mulighetene er derfor mange, samtidig er det viktig å ikke la seg friste til å låne over evne. 

 

Hvor mye kan man låne?

Hvor mye man får låne er avhengig av bankens kredittvurdering av den enkelte søker. Et større lån medfører gjerne lavere rente, men til gjengjeld får man lengre nedbetalingstid. Hva lånets totalkostnad ender på, blir derfor en vurdering av flere faktorer. 

 

De aller fleste banker og utlånere stiller som krav at man må ha fast inntekt for å få innvilget et lån uten sikkerhet. Står du i fare for å miste inntekten din, bør du ikke takke ja til et usikret lån. Sjansen er da stor for at du ikke klarer å betjene lånet, og ender opp med forsinkelses- og rentegebyrer.