Brukere verden over fikk trøbbel med Hotmail og Outlook

Illustrasjonsfoto: fasaden til Microsoft Corps franske hovedkvarter utenfor Paris. Scanpix/AP, april 2017.
Illustrasjonsfoto: fasaden til Microsoft Corps franske hovedkvarter utenfor Paris. Scanpix/AP, april 2017.

Etter 12 timer med teknisk trøbbel for den gratis e-posttjenesten Microsoft har på nett lot problemet til å være løst tirsdag.

Microsoft Corp uttaler tirsdag at den gratis e-posttjenesten Outlook.com (hvori opptatt Hotmail), som hadde nedetid i store deler av Vest-Europa mandag, er oppe og går igjen, melder Reuters.

«Alt er i orden!», skrev Microsoft i en bloggpost på bloggen Office 365 tirsdag.

Problemene begynte i halv ni-tiden mandag morgen (norsk tid) og fortsatte i over tolv timer. Flere brukere, særlig i Europa, rapporterte om problemer med å sende og motta epost.

Microsoft Norge bekrefter tirsdag ettermiddag i 13.30-tiden at det har vært problemer:

«Ustabil tilkobling påvirker kunder i enkelte europeiske land, vi jobber med å få løst problemet så fort som mulig», skriver kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, Vibeke Hansen, i en e-post til ABC Nyheter.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters' oppsummering mener Microsoft at problemet skyldes selskapets «system for balansering av nettrafikk», som slukte serverkapasitet uten at det lot til å være reelt økt bruk.

Melding fra Microsoft Outlooks offisielle Twitter-konto mandag:

De fleste feilmeldingene i perioden kom fra Vest-Europa. Storbritannia lot til å være særlig hardt rammet, ifølge nettstedet DownDetector.co.uk, som overvåker slike problemer. Flere hundre brukere la igjen kommentarer om problemer med å bruk av Outlook-tjenesten mandag.

Et problem mange lot til å oppleve var at sendt epost ble liggende i mappen med «utkast», og ikke levert til mottaker, skrev BBC News i går.

Ingen andre større Microsoft-tjenester på nett later til å ha vært berørt av problemet.

Ifølge Microsofts nettsider har den gratis eposttjenesten Outlook.com «over 400 millioner aktive brukere».

Oppgitte Hotmail-brukere tok også til Twitter for å ytre seg om problemene:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden