– Samsung stopper produksjon av toppmodellen

Produksjonen av Samsungs toppmodell Galaxy Note 7 stoppes midlertidig. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB scanpix
Produksjonen av Samsungs toppmodell Galaxy Note 7 stoppes midlertidig. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samsung har av sikkerhetsgrunner midlertidig stanset produksjonen av mobilmodellen Galaxy Note 7, melder sørkoreanske medier.

En Samsung-ansatt har uttalt til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at beslutningen om en midlertidige produksjonsstopp ble tatt i et samarbeid mellom Sør-Korea, Kina og USA.

– Vi er ferd med å regulere produksjonsmengden, skriver Samsung i en kommentar til nyhetsoppslagene.

Den sørkoreanske elektronikkgiganten skriver videre at de skal «forbedre kvalitetskontrollen og legge til rette for grundige undersøkelser av Galaxy Note 7 etter de nyeste eksploderingstilfellene». Men Samsung vil verken avkrefte eller bekrefte om de fullt og helt har stoppet produksjonen av den problemfylte smarttelefonen.

Les også: Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen

Samsung tilbakekaller ny modell etter eksplosjoner

Flypassasjerer bes unngå bruk av Samsung-telefon

2. september stoppet Samsung salget av den aktuelle modellen etter flere klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr under lading. Samsung har lovet å erstatte modeller som er blitt solgt, med nye, men det er meldt om flere tilfeller der erstatningstelefonene også har hatt tatt fyr, skriver Yonhap. Elektronikkselskapet har heller ikke ønsket å kommentere problemer med erstatningene.

I midten av september ble Samsungs toppmodell tilbakekalt fra det amerikanske markedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden