– «Pokemon Go» er større enn Tinder

Har du lurt på hvorfor stadig flere veiver rundt med mobilen sin i gatene? Pokemon go er trolig svaret.
Har du lurt på hvorfor stadig flere veiver rundt med mobilen sin i gatene? Pokemon go er trolig svaret. Foto: Christian Bruna / EPA

Nå puster Picachu og de andre lommemonstrene Twitter i nakken.

Om du ikke har fått det med deg; «Pokemon Go» er i ferd med å overta verden.

I helgen ble spillet gjort tilgjengelig i Norge. Søndag ble serverne overbelastet grunnet antall påloggingsforsøk, noe som førte til at det ikke var mulig å logge på spillet. Nå er tilsynelatende «Pokemon Go» oppe og står igjen.

Ifølge Business Insider er spillet allerede større enn dating-appen Tinder i USA, målt i antall brukere. Snart er appen også større enn mikrobloggstedet Twitter, ifølge Forbes (se grafikk).

(Saken fortsetter under)

Den mest kjente Pokemonen er trolig Picachu. Her i en scene fra den første helaftens tegnefilmen, «Pokemon - The First Movie» (1998). Foto: Norsk Filmdistribusjon
Den mest kjente Pokemonen er trolig Picachu. Her i en scene fra den første helaftens tegnefilmen, «Pokemon - The First Movie» (1998). Foto: Norsk Filmdistribusjon

I helgen var spillet installert på 5,6 prosent av alle Android-enheter i USA. Ifølge Forbes bruker amerikanere dobbelt så mye tid på «Pokemon Go» som på Snapshat. Data fra Google viser også at søkeaktiviteten på Pokemon har nådd en «all time high».

Les også: Pokémon Go snappet rekord fra Candy Crush

«Pokemon Go» er forøvrig utviklet av Niantic Labs i samarbeid med Nintendo.

For å spille «Pokemon Go» trenger du en smartelefon og en app. Du kan enten opprette en konto ved å koble til google eller opprette en egen Pokemon-trener-konto. Spillet bruker GPS-signalet på smarttelefonen din og mobilkamera til å vise Pokemon-monstre i den virkelige verden. Vel, i det minste ser det sånn ut på mobilen din, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Auschwitz går ut mot besøkende på Pokemon-jakt

Se video: Auschwitz går ut mot besøkende på Pokemon-jakt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus