Meny

Lydskulptur med trøkk

KOMPAKT: Med en diameter på 13,3 centimeter og en vekt på 600 gram, bør ikke det stoppe deg fra å ta med Beoplay A1 ut på tur. Foto:  Hallvard Lunde.
Beoplay A1 er en kompakt trådløs høyttaler med super lyd og i tillegg fungerer den veldig bra som en handsfriløsning til mobilsamtaler.

Kort sagt:

  • + Design
  • + God lyd
  • + Brukervennlig
  • + USB C til lading
  • - Kostbar
  • - Følger ikke med veske/etui

Beoplay A1 er den minste høyttaleren fra B&O Play, som har sitt opphav i danske Bang & Olufsen. Det betyr vanligvis to ting: fantastisk design og god lyd. Tidliger har vi testet designhøyttalere som Beoplay A3 og Beoplay A9.

Spesifikasjoner: Beoplay A1

Forsterkere: 2 x 30 W Class D

Maks: 2 x 140 W

Høyttalerelementer:

1 x 3/4 tommer diskant

1 x 3,5 tommer fulltone

Frekvensområde: 60–24.000 Hz

Batterilevetid: 24 timer

Ladetid: 2,5 timer

Bluetooth: 4.2, ADK 4.0

Tilkoblinger: minijack, USB C (lading)

Vi kan begynne med designet. Den sirkelrunde Beoplay A1 har en diameter på 13,3 centimeter og en høyde på knappe fem centimeter.

Det er lite nok til at du får plass til den i en liten veske eller bag og det er lite nok til at du kan holde den i hånden om du vil.

Vekten på 0,6 kilo gjør den også lett nok til at du lett tar den med deg på tur, enten turen går til hytta, stranda eller parken.

Visuelt består høyttaleren av to elementer. En avrundet og perforert aluminiumstopp og et gummiert understell som går som en ring rundt BeoPlay A1.

Denne gummierte ringen har også berøringsknapper for volum, av-/på-knapp, Bluetooth og en knapp for å ringe opp, mute eller legge på når du bruker Beoplay A1 som høyttalertelefon.

Disse knappene er litt «usynlige», så du må regne med å snu litt på høyttaleren og kanskje løfte den opp for å finne riktig knapp.

Les også:  AirPlay med en helt ny vri

DETALJER: Legg merke til hullen i bøyen. De er ovale og ikke sirkelrunde slik de er på toppen. Dette er gjort for at vi skal oppfatte dem som runde. Rart, men sant. Foto: Hallvard Lunde

Djevelen og detaljene

I kjent stil overlater ikke B&O Play designet til tilfeldigheter. På Beoplay A1 kan du spesielt legge merke til to ting. Det første er at avslutningen på det gummierte understellet ikke går rett ned mot underlaget, men går skrått innover.

Dette gjør at Beoplay A1 ser ut til å sveve over bordflaten. Dette designtrikset har også en nyttig bieffekt, det skal nemlig gi bedre lyd til mikrofonen som er plassert på den skråskårne avslutningen.

Les også:   Superraskt nett via LED-pærer kommer stadig nærmere

I tillegg bør du legge merke til hullene på aluminiumskuppelen. Du tenker kanskje at alle hullene er sirkelrunde? Se en gang til. Legg merke til at hullene som er på det bøyde området er ovale. Dette er gjort for å lure øynene og hjernen vår. Runde hull ville nemlig sett rart ut, mens ovale hul gjør at hjernen vår «ser» runde hull. Snålt, men se selv om du kommer over en Beoplay A1 i en butikk nær deg – eller studer bildene vi har tatt.

KUNSTVERK: Beoplay A1 er et lite kunstverk i seg selv. Materialvalgene har høy kvalitet og designet skiller seg ut.

Godlyd

Med tanke på den kompakte formen synes vi lyden som Beoplay A1 leverer er utrolig bra. Den spiller ganske høyt og den klarer å levere en dybde og dynamikk vi ikke hadde sett for oss fra en så liten enhet. Vi har hørt mange små Bluetooth-høyttalere tidligere, og vi tror vi kan si at Beoplay A1 overgår samtlige. Der Beoplay A1 sliter litt er ved skarpe/spisse lyder på høyt volum, men dette er unntaket.

De timene vi lyttet på Beoplay A1 koste vi oss virkelig. Det er også mulig å sette to Beoplay A1 opp som stereopar, så her gjelder det å påvirke venner og kjente om du først har kjøpte deg en.

Beoplay A1 fungerer også godt som høyttalertelefon. Vi opplevde samtalene vi tok som «feilfrie» med god lyd og fikk aldri spørsmål om å gjenta noe av det vi sa. Motpartene våre var også stort sett fornøyde, selv om vi fikk en kommentar på noe sus i bakgrunnen.

Batterilevetiden er oppgitt til 24 timer.

Oppsummering

Har du 2.699 kroner til overs og jakter på en kompakt og trådløs høyttaler du like lett tar med deg ut på terrassen som i parken, da bør du kikke på Beoplay A1.

Dersom du i tillegg setter pris på god design og god lyd, så finner du det her. Vil du ha stereolyd, kan to kobles sammen, selv om vi synes det blir en litt vel kostbar løsning.

Visuelt synes vi personlig at B&O Play har truffet godt med Beoplay A1, selv om vi fikk en kommentar på at høyttaleren så ut som en røykvarsler.

Beoplay A1 er i salg nå.

Konklusjon

Beoplay A1 fra B&O er en kompakt og liten trådløs høyttaler som leverer mye lyd. Den koster litt, men skiller seg også ut med bra design og med bra byggekvalitet.


Denne saken ble først publisert i Klikk.no

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus