51 iPhone-apper du må prøve

Microsoft har ingenting imot å lage apper til iPhone. Bruker du Windows til vanlig kan det være meningsfullt å laste med Microsoft Office Mobile, så har du full tilgang til å redigere på filene dine også på mobilen.

Det smarte med smarttelefonen er at man enkelt kan utvide dens funksjonalitet ved å installere nye apper.

Du kan se på iPhonen din som en lommekniv som stadig blir bedre og bedre.
Trenger du en lydmåler? Sjekk AppStore. Skal du ned i vekt, sette igang med
et treningsopplegg eller fokusere på å spise sunnere? iPhone hjelper deg.

Les også: Vet du hva du godkjenner?

Du har apper som gjør deg mer produktiv eller underholder deg når du ikke vil
være produktiv.

Vi har trålet AppStore og plukket ut 51 apper som gjør din iPhone, og kanskje
livet ditt, bedre.

Les også: Slik laster du ned ABC Nyheters og Startsidens apper

Artikkelen fortsetter under bildet

Les også: Ny app skal gjøre hverdagen enklere for folk med diabetes

Helse og trening

1. Lifesum

Lifesum kaller seg en livstilsveileder. Tanken er at du velger deg et livstilsmål, du loggfører hva du spiser og hvor mye du trener og du f år tilbakemelding på din levestil og motivasjon til forbedringer.

2. Sleep Cycle

Har du problemer med å sove eller er redd for at du ikke f år nok søvn? Sleep Cycle bruker telefonens bevegelsesensorer til å analysere nattesøvnen. Den har også en såkalt intelligent vekkerklokke som vekker deg på et optimalt tidspunkt for at du skal føle deg mest mulig uthvilt.

3. Endomondo

AppStore renner over av treningsapper. Endomondo er en av de beste og enkleste å bruke. Her får du loggført dine treningsøkter, satt deg treningsmål og du kan ogs å hekte deg på og utfordre venner som bruker samme app.

Les også: Vil bruke mobilen til bedre folkehelse

4. Polar Beat

Polar Beat er en enkel og ryddig treningsapp som støtter en hel rekke med idrettsgrener. Du kan velge treningsmål og får god feedback på hvordan du ligger an. Har du en AppleWatch eller Polar-klokke og pulsbelte, funker den enda bedre.

5. Strava

Er du hekta på løping eller sykling kan Strava være appen for deg. Den benytter seg av iPhonens GPS slik at du kan loggføre dine faste ruter, tracke tiden og utfordre venner.

Les også: Last ned apper på 1-2-3

6. 7 minute Workout

Ikke tid til trening, sier du? Ifølge denne appen kan du høste enorme effekt av bare syv korte minutter hver dag. Øvelsene er lagt opp til at du ikke trenger annet utstyr enn det du finner hjemme. Flere unnskyldninger?

7. Pause

Pause er basert på eldgamle prinsipper om Tai Chi og mindfullness. Appen bruker en teknikk som skal lettere bringe deg fullstendig avslappet
tilstand. Ikkeno stress.

Les også: Vil ha en app som fjerner alle apper

Artikkelen fortsetter under bildet

Produktivitet

8. DropBox

Begrenset lagringskapasitet er en utfordring mange har med sin smartphone. Skylagringstjenester som DropBox kan løse dette. Med denne appen kan du laste opp og ned filer uten at du bruker un ødig plass p å telefonen. Appen finnes også til både Mac og PC.

9. Evernote

Med Evernote har du alle notater og dokumenter samlet på ett sted og du kan enkelt søke deg frem til alt du trenger. Du kan ogs å søke i tekst i bilder og dokumenter du har scannet inn. For eksempel om du trenger en gammel

kvittering...

Les også: Norges yngste ordfører ønsker seg en app som kan styre bilen

10. Scannable by Evernote

Nå kan du gjøre om iPhonen din til en scanner. Du tar enkelt bilde av dokumentene du skal scanne og appen klipper og behandler dette til en PDF-fil du kan sende på e-post eller laste opp i Evernote.

11. Slack

Denne appen gjør det enkelt å kommunisere og dele informasjon med kolleger eller samarbeidspartnere. Du kan lime inn bilder, video, lenker eller dele kommentarer og på den måten avlaste e-posten litt.

12. Pages , Numbers , Keynote

Dette er i grunnen tre apper laget av Apple selv. Disse er noen av de aller beste til tekstbehandling, regneark og presentasjon. Du kan opprette og endre filer, og eventuelt jobbe videre på Mac-en din hjemme.

Les også: Fremtidig epilepsi-app skal varsle anfall

13. Microsoft Office Mobile (MS Word , Excel , PowerPoint , Outlook)

Microsoft har ingenting imot å lage apper til iPhone. Bruker du Windows til vanlig kan det være meningsfullt å laste med Microsoft Office Mobile, så har du full tilgang til å redigere på filene dine også på mobilen.

14. MeisterTask

Det kryr av TO DO-liste-apper i AppStore. Tyske MeisterTask må sies å være en av de mest ryddige og brukervennlige. Du får også tilgang til listene dine

via et svært lekkert webgrensesnitt.

15. Paper

Liker du å tegne og skisse på telefonen er Paper et absolutt «must». Den gjør din iPhone om til en lekker notatblokk og den hjelper deg attpåtil til å gjøre kråketegningene til rene kunstverket. Du kan eksportere dine kreasjoner som PDF, Keynote eller PowerPoint.

Les også: Rangerings-app for mennesker skaper kontrovers

Artikkelen fortsetter under bildet

Nyttig

16. Tydlig

Denne svenske appen redefinerer kalkulatoren. Et svært intuitivt grensesnitt gjør matematikk til en lek. Du får et deilig overblikk av hele regnestykket og du kan enkelt endre og flytte på tallene.

17. Decibel

Pratet svigermor litt i høyeste laget, synes du? Nå kan du måle og dokumentere støy på en enkel måte. En enkel app med en enkel og nyttig funksjon. Du kan også dele resultatet på Instagram...

Les også: Ny app kan hjelpe deg ut av fare

18. GPS Speed

Lurer du noen ganger på om bilens speedometer m å ler riktig? Nå kan du gjøre om mobilen din til et nøyaktig GPS-basert speedometer.

19. Yahoo Weather

Dette må være en av AppStores lekreste vær-apper. Du får presentert detaljer om været via lekre animerte grafer. Har også værvarsel de ti neste dagene.

Les også: Nå kommer appen som fjerner ølkø og bartender

20. Vipps og Mobile Pay

Det har aldri v ært lettere å gjøre opp etter et spleiselag (med mindre du er typen som pleier å la kompisen ta hele regningen). Med Vipps fra DNB eller Mobile Pay fra Danske Bank tryller du pengene over til vennens kontonummer så lett som bare det. Funker på alle kontonummer i Norge - uavhengig av bank.

21. FINN.no

Med Finn.no appen får du tømt boden og garasjen for unødig rot så enkelt som bare det. Knips bilde, skriv en kort tekst og last opp til Finn.no. Så får du penger til å kjøpe nye ting å fylle opp boden med.

22. Google Calendar

Er du ikke helt fornøyd med Apple sin innebygde kalender? Prøv Google sin ryddige og oversiktlige kalender. Denne funker svært godt for deg som også bruker Googles e-post-tjeneste Gmail da den legger inn avtaler du får på e- post inn i kalenderen automatisk.

Les også: – Vil ha mat-app som scanner innholdsfortegnelsen og gir grønt eller rødt lys

23. Google Analytics

Har du en blogg eller nettside du er ansvarlig for er Google Analytics er absolutt må-ha-verktøy. Laster du ned appen i tillegg har du alltid oversikt over kritisk trafikkdata for nettstedet ditt.

Les også: Så enkelt kan du overvåke andres mobil

Artikkelen fortsetter under bildet

Kart

24. Google Maps

Google er best på kart. Med denne appen i lomma finner du frem overalt. Den beskriver veien til hvor enn du skal, enten du går, sykler, kjører bil etter tar kollektiv. Med innebygget StreetView kan du se bygget du skal bes øke så du vet hva du skal lete etter.

25. Google Earth

Google Earth er Googles digitale globus. Her kan du utforske kloden med helt fantastiske detaljer bare med fingertuppene. Flere større byer og landemerker er rendret i 3D slik at du kan «fly» mellom skyskraperne i byer som New York og Paris.

Les også: – Det finnes en app for alt!

26. Waze

Waze er blitt bilpendlernes favoritt. Her får du servert trafikkinformasjon i sanntid aggregert fra andre Waze-brukere slik at du kan forutse trafikkproblemer på veien hjem. Er det ulykker, byggeprosjekter, trafikkontroll eller andre ting som påvirker trafikken blir du varslet om dette i god tid.

27. Here Maps

Er man på reise i utlandet kan det v ære lurt å laste ned kartet på forhånd for å spare kostbar datatrafikk. Here Maps utviklet av Nokia er en av de bedre offline-kartløsningene på markedet. Den forklarer deg veien til din destinasjon sving for sving i et veldig oversiktlig grensesnitt.

Les også: – Ønsker en app som beregner den vakreste reiseruten

Artikkelen fortsetter under bildet

Musikk

28. Shazam

Å høre en bra låt uten å vite hvem som har laget den kan være fryktelig irriterende. Med Shazam for hånden kan du enkelt søke opp artisten eller bandet slik at du kan kjøpe CD-en. Låten finner den selvsagt i appen.

29. Spotify

Spotify er en av de aller beste og st ørste strømmetjenestene for musikk. Her finner du det meste i en ryddig og oversiktlig app. Du kan lage egne spillelister, finne og lytte til andres spillelister eller lytte til musikk offline.

30. Rdio

I tillegg til å ha tilgang til endeløst med låter, kan du også lytte på en rekke stasjoner basert på artist, sjanger, sinnsstemning eller tema.

Les også: – Sjekker om dama har bedre vær enn meg

31. Google Play Musikk

Med denne strømmetjenesten fra Google kan du laste opp musikk du allerede eier - helt gratis - slik at du slipper å bruke verdifull lagringsplass til store filer. Du kan ogs å kjøpe deg tilgang til millioner av andre låter.

32. Tidal (tidligere Wimp)

Det som skiller Tidal fra de andre strømmetjenestene er at musikken streames i såkalt Lossless High Fidelity. Det vil si at du som har ekstremt fintfølende ører, kan få en optimal musikkopplevelse.

Les også: Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag

Artikkelen fortsetter under bildet

Innhold

33. Flipboard
Flipboard egner seg kanskje best på iPad, men gir en ganske fin innholdsopplevelse også på iPhone. Når du registrerer deg på denne appen forteller du litt om hva du er interessert i, og så får du et skreddersydd «magasin» basert på innhold fra ulike kilder på nettet.

34. Vrse

Vrse gir deg en smaksprøve på fremtidens virtuelle videoopplevelser. Her ligger en liten knippe korte dokumentarer og videsnutter i 360-video. Ved bruk av mobilens gyro, kan du «bevege» deg rundt i filmen. Fantastisk opplevelse.

35. Timeline

Denne appen gir deg ulike tidslinjer fra ulike politiske, populære og historiske begivenheter. Ved å scrolle deg gjennom kronologiske hendelser kan du lære alt om militære droner til burritoens opphav.

Les også: VG-sjefen drømmer om app som også lager mat

36. Pocket

Noen ganger har man lyst til å ta vare på en artikkel eller annet man snubler over på nettet. Pocket gir deg muligheten til enkelt å lagre innhold du finner, slik at du kan nyte det senere. For eksempel når du sitter på flyet uten nettilgang.

37. NRK TV

NRK har tilgjengeliggjort en stor del av arkivet sitt digitalt som du blant annet kan nyte gjennom NRK-appen. Du kan ogs å se det som går på TV i dette sekund, i tillfelle TV-en er kapret av noen som skal se på reality-TV på TV3.

38. NRK Super

Barnebarn på besøk? NRK Super har sin egen app med et enormt utvalg av programmer for de minste. Den er enkel å navigere og de fleste barn klarer å håndtere den på egenhånd.

Les også: Tusenvis slutter å røyke eller snuse med Slutta-appen

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto

39. Instagram

Instagram, eid av Facebook, er blant de aller st ø rste bildedelingstjenestene. Du knipser, setter p å et filter, skriver en kommentar og deler med verden eller med vennene dine.

40. Hyperlapse

Hyperlapse er laget av Instagram. Med denne kan du lage morsomme tidsforkortede videoer. Du filmer en liten videosnutt, bestem hastighet p å filmen og deler enkelt med verden via Instagram.

Les også: – Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg mistet oversikten

41. Photosynth

Denne fantastiske fotoappen lar deg lage 360-graders foto. Du tar bare enkelt bilder av omgivelsene rundt deg og appen limer sammen dette til en fil du kan dele.

42. Replay

Videoredigering er en tidskrevende affære. Men med Replay blir det en lek. Du velger kun et sett med videoer og bilder, dernest kverner appen seg gjennom materialet ditt, og vips så har du en morsom liten video du kan poste på nett.

43. Carousel av DropBox

For å gjøre bildene dine lettere tilgjengelig har lagringstjenesten DropBox laget en app som gjør det lett å administrere dine bilder. Du kan lage gallerier og administrere deling av bilder og videoer. Det beste er at alle bildene ligger i skyen og sparer deg for lagringsplass på mobilen.

44. Google Photo

Samme som Carousel så lar Google Photo deg lagre bildene i skyen. I tillegg kan du også redigere bilder, klippe i videosnutter, lage bildegallerier og kollasjer. Du kan også veldig enkelt søke etter bilder eller navigere tilbake i tid.

Les også: Nå kan du gå inn i bildene

45. Manual

Er du av den gamle skolen som synes at fotografering er for automatisert og enkelt? Appen Manual lar deg stille inn lukkertid, ISO, hvitbalanse og fokus. Du kan også se live histogram og filens EXTIF-data. Og kjenner du ikke til disse ordene, er nok ikke denne appen for deg.

46. Camera+

Føler du ikke at den innebygde fotoappen til Apple er helt innertier? Prøv Camera+. Her får du en mer avansert søker, over 30 filtre og en rekke innstillingsmuligheter.

Les også: Fem smarte iPhone-triks

Artikkelen fortsetter under bildet

Reise

47. NSB

Med NSB appen kan du finne togavganger, regne ut når du kommer frem og selvsagt kjøpe billetter. Når Visa-kortet ditt er lagret i appen, er det enkelt å kjøpe neste togbillett.

48. Ruter og RuterBillet

Ruter, kollektivselskapet i Oslo og omegn, har to praktiske apper, Ruter- appen gir deg ruteinformasjon og RuterBillett, som navnet tilsier, gir deg muligheten til å kjøpe billetter digitalt.

Les også: Nyttige innstillinger på din iPhone

49. TripIt

Det er mye å passe på når man reiser: Flyavganger, reservasjonsnummer, bookingavtaler, adresse til hotellet, været der du skal... TripIt samler alt dette på ett sted for deg. Så slipper du å søke gjennom en rekke mail og rote med papirer på turen.

50 AirBnB

Trenger du et billig sted å sove? AirBnB er en tjeneste der folk med hjerterom kan leie ut husrom. Her finner du alt fra bittesmå hybler, rom i private hjem til villaer og vaskeekte slott. Et spennende alternativ til hotell.

Les også: Bo privat når du er på reise

51. Google Translate

Med Google Translate kan du oppgradere din smartphone til en simultanoversetter. Du velger bare språk, dikterer inn det du skal oversette og appen leser opp den oversatte setningen. Du kan ogs å holde kameraet over et stykke tekst du ønsker oversatt, mens appen oversetter teksten på et magisk vis i bildet. Det funker ikke 100 prosent, men denne teknologien blir stadig bedre. Test eventuelt også Microsoft Translate.

Les også: Kåring: BoligBytte.com best for å bestille oppholdet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus