Ericsson: – Sakte mobilvideo er grufullt

Vi kan blir stresset når mobilvideoene laster sakte, viser en studie Ericsson har gjennomført i Danmark. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Vi kan blir stresset når mobilvideoene laster sakte, viser en studie Ericsson har gjennomført i Danmark. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Forsinkelser i video-strømming skaper like mye stress som å se en skrekkfilm, sier det svenske teleselskapet Ericsson.

Ericsson selger utstyr til mobiltelefonselskap ment å øke nedlastingshastigheten og hindre forsinkelser eller «buffering». Selskapet har nylig gjennomført en studie der man målte hjerteslagene, hjerneaktivitet og øyebevegelser hos mennesker som så videoer på en mobiltelefon.

Deltakerne ble bedt om å utføre visse oppgaver innen en gitt frist, som også innebar å se en video med dårlig nedlastingshastighet. Det viste seg at de opplevde en gjennomsnittlig økt hjertehastighet på 38 prosent, ifølge teleselskapet.

Dersom forsinkelsen varte seks sekunder «tilsvarte stressresponsen den man får når man ser en skrekkfilm eller løser et matematisk problem. Den var større enn ved venting i kø på kjøpesenteret», skriver Ericsson i sin kvartalsrapport om trender i det mobile internettmarkedet.

Studien ble gjennomført i Danmark, et land med noen av verdens høyeste mobile internetthastigheter, i gjennomsnitt 22,3 megabit per sekund i 2014, ifølge forskerne ved Aalto-universitetet i Finland.

I løpet av de siste tolv månedene har global mobildatatrafikk, som inkluderer strømming, økt med 65 prosent, ifølge Ericsson.

Selv «moderate forsinkelser fører til doble negative resultat for mobiloperatørene: svekket engasjement med deres merkevare og økt engasjement med konkurrenter», skriver Ericsson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus