Selfie-inter­vjuet – våre digitale vaner:

– Jeg irriterer meg over det dårlige språket

Thale Persens selfie er tatt i toppen av London Eye da hun sammen med datteren besøkte den britiske hovedstaden tidligere i år. Foto: Thale Persen
Thale Persens selfie er tatt i toppen av London Eye da hun sammen med datteren besøkte den britiske hovedstaden tidligere i år. Foto: Thale Persen

Regissør Thale Persen synes norske bloggere gir inntrykk av at det ikke lenger er flaut å ikke kunne skrive ordentlig norsk.

Thale Persen (43) har skrevet og regissert årets julekalender på NRK, «Julekongen». I tillegg har hun laget spillefilmen «Julekongen – Full rustning» som går på norske kinoer. Ifølge Persen selv har hun feiret jul kontinuerlig i over fem år.

Min hjemmeside/startside på nett:

Google

Dagens første knapp:

Det første jeg gjør er å sjekke mailen på mobilen.

Dagens første nyheter får jeg fra…

Mitt faste morgenritual før jeg starter å jobbe, er å ta en kjapp titt på nyhetene på VG og Dagbladet og så en lengre kikk på Facebook. Så sjekker jeg Facebook og Instagram flere ganger i løpet av dagen, men oftere enn VG og Dagbladet.

Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg hvilt på laurbærene og sannsynligvis vært svært godt fornøyd.

Beste nyhetssted:

The Guardian

Jegbruker både mobil og laptop ganske mye. Mobilen mest for å sjekke ting kjapt og når jeg er på farten. Laptop brukes når jeg skal konsentrere meg og tenke, og jobbe.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi:

Google, fordi det er veldig bra til å finne ut av ting. Jeg bruker det til alt.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted?

TripAdvisors City Guides brukte jeg da jeg var i London med datteren min i vår. Eller, det var egentlig hun som hadde lastet den ned:-) Appen kommer med forslag til deg på gode spisesteder, hva du bør få med deg, butikker og annet. Spesielt fin å bruke når du er i en storby.

(Saken fortsetter under video)

VIDEO: Klipp fra Thale Persens kinofilm "Julekongen - Full Rustning" der Anton (Bjarte Tjøstheim) danser for ridderne.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden:

Netflix , HBO Nordic og iTunes. Jeg har både norsk og amerikansk iTunes-konto. Utvalget på den amerikanske er mye bedre på europeisk film (!) enn hva den norske er.

Min favoritt-app:

Jellyfish ! Før var jeg hekta på Candy Crush, men måtte slette den fra mobilen fordi jeg ble altfor opptatt av det. Jeg brukte det i tide og utide. Nå har jeg Jellyfish, men kun på iPad-en, i et forsøk på å unngå dette.

Min favorittblogger:

Jeg har ikke noen favoritt-blogger, jeg irriterer meg for mye over det dårlige språket. Det er som om det ikke er flaut lenger å ikke kunne skrive ordentlig norsk. Men jeg har en favoritt på Instagram - @thefatjewish - og det er nettopp fordi han er så presis, så vel i bilde som i kommentaren som følger med.

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år:

Jeg tror det blir enda mer utbredt å betale i butikk med mobilen. Lommeboka blir avskaffet.

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet:

Den største miljøvennlige fordelen er at vi bruker mindre papir. Ellers må det være at verden på mange måter kommer nærmere og blir lettere tilgjengelig. Og forhåpentligvis fører det oss mennesker tettere sammen.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker:

HideMyAss. Den er fin å ha når du er i utlandet.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år?

Jeg håper at det blir enda mer fokus på godt innhold. Internett gjør alt så tilgjengelig uansett kvalitet, så jeg tror de beste nettavisene blir abonnementstjenester i større grad enn i dag. Folk vil ha ordentlig innhold og gode historier, og det er de villige til å betale for. Jeg håper det flyktige preget, det abrupte og rotete med all reklamen blir borte.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da?

Som før nevnt er jeg glad i Jellyfish for rekreasjon, da kobler jeg helt ut. Eller det motsatte; Wordfeud, som krever hjernekapasitet. Men det irriterer meg at ord som strengt tatt ikke finnes blir godkjent. Jeg setter min ære i å skrive flotte ord i stedet for å få mest mulig poeng. Der har du konkurranse- instinktet mitt!

Her kan du lese alle tidligere selfie-intervjuer i ABC Nyheter