Selfie-intervjuet – våre digitale vaner:

Norges yngste ordfører ønsker seg en app som kan styre bilen

«Eg er lite komfortabel med å ta selfie. Måtte ha to venner med», sier Kåre Martin Kleppe, som er Norges yngste ordfører. Foto: Kåre M. Kleppe
«Eg er lite komfortabel med å ta selfie. Måtte ha to venner med», sier Kåre Martin Kleppe, som er Norges yngste ordfører. Foto: Kåre M. Kleppe

I ordførerjobben vil Kåre Martin Kleppe helst være minst mulig på nett og mest mulig tilgjengelig for folk.

22 år gamle Kåre Martin Kleppe (H) er avtroppende lærerstudent, og påtroppende ordfører i Tysnes Kommune der Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet har gått i koalisjon.

Aktuell som: Noregs yngste ordførar.

Min hjemmeside/startside på nett: Eg har ikkje ein eigen nettstad, men som mange andre så finn du meg på facebook.

Dagens første knapp: Vekkerklokka på mobilen.
Dagens første nyheter får jeg fra… Det som kjem opp på facebook .

Dersom jeg var sjef for Internett, ville jeg ... Trekt meg som sjef for Internett, og latt Internett fortsette utan sjef.
Mitt favorittnyhetssted på nett? Eg har ingen favorittar, og blar stort sett gjennom nrk.no , vg.no , tv2.no og db.no . For lokale nyheiter er tysnesbladet.no og tysnesingen.no mest brukt.

Jeg foretrekker å bruke: Laptop, men det er mobilen som blir mest brukt for augneblinken.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi … Som student var eg lite inne på Internett, men det blir spanande å sjå kva som skjer når eg blir ordførar. Eg har som mål å ikkje vere meir på Internett enn det som strengt tatt er naudsynt. Det er likevel viktig for meg å vere tilgjengeleg for alle, og då er nok Facebook og e-post kanalar der personar kan kontakta meg.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted? Det er nok mange som har meir kunnskap enn det eg har om akkurat dette, men airbnb.no har fanga mi merksemd den siste tida.
Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden? Eg vil tru at det er Facebook og Messenger som opptar mest tid, men det var ein periode at Fun Run var mest brukt på telefonen.

Min favoritt-app: Snapchat er nok min favoritt akkurat no.

Hvilken app skulle du ønske fantes? Ein app som styrte bilen min der eg ville, slik at eg kan bruke køyretida på andre ting.

Min favorittblogger: Der har eg nok ingen favoritt, men les ofte sportsbloggar.

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om ti år: Om ti år er mobiltelefonen fjernkontrollen til det aller meste i livet.

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er ... At ein har mykje større og enklare tilgang til informasjon. Det er lettare å halde kontakten med venner.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Eg er ein veldig enkel person når det kjem til mobilappar. Eg held meg stort sett til dei tradisjonelle applikasjonane som ligg øvst i «Play Butikk».

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Det er vanskeleg for meg å tru noko om det, men eg håper nettavisene skriv mindre om mote og kosthald, og har meir fokus på nyheiter.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Youtube eller ingen appar. Eg meiner at TV er best om eg skal slappe og berre la meg underhalde. Der går det liksom litt av seg sjølv.

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Personleg så er eg ganske fornøgd med ABC Nyheter, men mitt umiddelbare inntrykk av nettsida er at den har ein litt u-engasjerande layout.

Her finner du alle tidligere selfie-intervjuer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus