Ny app skal gjøre bosetting av flyktninger lettere

Den nye appen «Refugee Home» som skal hjelpe flyktninger skal være i drift etter nyttår. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Den nye appen «Refugee Home» som skal hjelpe flyktninger skal være i drift etter nyttår. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

En ny app som har fått navnet «Refugee Home» får en halv million kroner fra statsbudsjettet for at flyktninger med oppholdstillatelse i Norge lettere skal finne seg en privat bolig på egen hånd.

Flere tusen flyktninger sitter i norske asylmottak og venter på å bli bosatt i norske kommuner. Kapasiteten er sprengt, og flyktningkonsulenter i kommunene sliter med å finne nok boliger. Nå har stiftelsen Bidra.no fått en halv million kroner over statsbudsjettet for å sette i drift sin idé «Refugee Home», skriver TV 2.

Les også: Vurderer å stramme inn til minimumskrav

Flyktningene oppretter en profil på nettet, på samme måte som når man bruker andre utleietjenester. Utleierne oppretter også en profil de de viser hybelen, sokkelleiligheten eller hytta de har å leie ut. Flyktningene kan bla seg gjennom utleiemulighetene som finnes, men utleierne får ikke selv velge ut flyktninger som får leie.

«Refugee Home» skal være i drift etter nyttår.

Les også: Norge sitter på gjerdet i het flyktningdebatt i EU

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden