Appen som lar deg hjelpe syriske flyktningbarn

GÅR NYE VEIER: Verdens matvareprogram (WFP), som er en del av FN, har lansert en app som lar brukeren donere måltid til sultende barn.
GÅR NYE VEIER: Verdens matvareprogram (WFP), som er en del av FN, har lansert en app som lar brukeren donere måltid til sultende barn. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

Med appen «ShareTheMeal», utviklet av Verdens matvareprogram (WFP), kan du gi et måltid til syriske flyktningbarn i Jordan med et kjapt trykk på mobilen.

Appen skal være den første av sitt slag, og gjør at man kan donere et måltid når man selv ønsker det. Fire kroner skal være nok til å kunne gi et barn livsviktig næring for en hel dag.

— Det å dele et måltid er en enkel handling som samler mennesker over hele verden, sier WFPs administrerende direktør Ertharin Cousin i en pressemelding.

Vil utrydde sult

Utviklerne håper at appen skal kunne være en viktig bidragsyter til å nå FNs bærekraftsmål om å utrydde sult innen år 2030.

– Den globale lanseringen gjør at smarttelefon-brukere i mange land kan støtte barn som sulter, sier Sebastian Stricker, gründer av ShareTheMeal, i pressemeldingen.

Det nåværende målet er å sanke inn midler til mat for barn som har flyktet fra Syria til Jordan.

Manglende mat og fremtidsutsikter gjør at mange flyktninger forlater Jordan. Noen tar sjansen på å reise hjem, mens andre legger ut på den strabasiøse reisen til Europa.

LES OGSÅ: Erna Solberg: – Jordan må få mer støtte

Stort potensial

Ifølge WFP finnes det på verdensbasis 20 ganger flere smarttelefon-brukere enn det finnes barn som sulter. Utviklerne bak ShareTheMeal mener dermed at appens potensial er enormt.

Da appen ble utprøvd i Tyskland, Østerrike og Sveits i juni, delte over 120.000 brukere mer enn 1,7 millioner måltider med skolebarn i det sørafrikanske landet Lesotho.

ShareTheMeal ble lansert over hele verden for en knapp uke siden, og har allerede tiltrukket seg over 200.000 brukere som har delt rundt 2,5 millioner måltider. Appen er tilgjengelig for Android og iOS, og brukerne betaler med enten bankkort eller PayPal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus