Facebook tester meldinger som forsvinner

TESTER NY FUNKSJON: Facebook utfører forsøk med meldinger som blir fjernet kort tid etter at de har blitt sendt.
TESTER NY FUNKSJON: Facebook utfører forsøk med meldinger som blir fjernet kort tid etter at de har blitt sendt. Foto: Karen Bleier / Afp

Facebook-brukere i Frankrike kunne torsdag sende «forsvinnende» meldinger med Messenger-appen på mobil. Facebook trapper dermed opp konkurransen med Snapchat.

– Vi utfører en liten test av en funksjon som lar folk sende meldinger som forsvinner en time etter at de har blitt sendt, sier Facebook til AFP.

– Med forsvinnende meldinger får folk enda en morsom valgmulighet når de kommuniserer på Messenger.

Når man trykker på et ikon med et timeglass oppe til høyre på skjermen i Messenger, skal man kunne sende meldinger som forsvinner én time etter at de har blitt sendt.

Funksjonen blir testet på versjoner av Messenger-appen for mobiler med Apple- eller Android-programvare. Hvis forsøket er vellykket, blir funksjonen sannsynligvis tilgjengelig også i andre land.

Utfordrer Snapchat

At det tilrettelegges for kortvarige meldinger i Messenger er en direkte utfordring til rivalen Snapchat. Det som trekker brukere til Snapchat er konseptet med at meldinger forsvinner kort tid etter at de blir sett, noe som gir brukerne følelsen av å kunne holde bilder eller videoer private og midlertidige.

Los Angeles-baserte Snapchat steg raskt i popularitet i USA, spesielt blant tenåringer, etter at den opprinnelige appen ble utgitt i september i 2011. Snapchat avslo i 2013 et tilbud om å bli kjøpt opp av Facebook for 3 milliarder kroner.

Tester mer teknologi

Tidligere i år begynte Facebook å teste en virtuell assistent til Messenger-appen. Det ledende sosiale nettverket sier assistenten overgår de eksisterende programmene som er basert på kunstig intelligens.

Den personlige digitale assistenten – som blir kalt «M» – utfører oppgaver i tillegg til å finne informasjon på befaling fra brukerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus