Så enkelt kan du overvåke andres mobil

Denne videoen viser hvor enkelt du kan spionere på andre gjennom to ulike apper på mobilen.

Noen apper gir folk mulighet til å spore sms-er du sender, bilder du tar og avlytting av dine telefonsamtaler. I denne videoen viser Brian Hill, en tidligere, amerikansk politietterforsker, hvor enkelt det det kan la seg gjøre.

I videoen over testes appene «mSpy» og «Flexispy». Ingen av dem er tilgjenglig på Apple Store eller på Google Play, men bare gjennom selskapenes hjemmesider. Begge appene kan lastes ned til din iPhone for den nette sum av 8 dollar i måneden.

Les også : Eks-kjæresten fulgte med på alt «Heather» gjorde

Hill viser at man enkelt kan overvåke en annen person, ved å laste ned en av appene på den andres mobiltelefon uten at den andre vet det.

Han illustrerer dette ved å spørre om å låne telefonen til reporteren, og unnskylder det med at han ikke har dekning på sin egen mobil.

I løpet av to minutter er appen «mSpy» lastet ned, og Hill kan dermed overvåke reporteren som eier mobilen. Gjennom appen får han oversikt over alle telefonens kontakter, og man kan også spore hvert steg reporteren tar i etterkant av møtet. Den andre appen «Flexyspy» kan derimot avlytte private samtaler kvinnen tar, og alt dette uten at hun er klar over det selv.

Les også : Rangerings-app for mennesker skaper kontrovers

Personvernpolicy