Meny

Microsoft lanserte sin første laptop

Microsoft mener sin PC er 50 prosent raskere enn MacBook Air. Foto: Andrew Burton / Afp
Microsoft satser videre på maskinvare, etter mønster av erkekonkurrenten Apple. Selskapet lanserte tirsdag sin første laptop.

Lanseringen av Surface Book ble gjort på et stort arrangement i New York, der Microsoft også lanserte to nye Lumia-telefoner, et nytt Surface Pro-nettbrett og en ny versjon av treningshjelperen Microsoft Band. Alle de nye produktene bruker det ferske operativsystemet Windows 10.

Apple har seilt opp som verdens største selskap med sin forretningsmodell basert på å både lage programvare og maskinvare til sine telefon- og dataprodukter. Microsoft var tidligere først og fremst kjent som programvareprodusent, men legger seg nå tett opptil rivalens oppskrift.

Microsoft er i en hard kamp om markedsandeler i mobilmarkedet med både Apple og Samsung. Selskapets aksjeverdi har så langt i år ligget flatt.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus