Meny

Selfie-intervjuet – våre digitale vaner:

– Bruker nettet for å ligge to skritt foran alle andre

MULTE-SELFIE: Fra multeplukking for et par uke siden - fordi ingenting slår naturen når det gjelder å slappe av og bli underholdt, sier designerne Arne & Carlos som har gitt ut en rekke bøker. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internett er viktig for designerduoen Arne & Carlos, og de mener det trenger en god opprydning. – Hvis vi var sjefer over internett, ville vi slettet en hel del dårlig innhold.

Arne Nerjordet (52) og Carlos Zachrison (45) har hatt suksess som forfattere og designere under navnet Arne & Carlos. Som designere har de de senere årene hatt en spesiell interesse for strikk, og de har blant annet fått nordmenn til å strikke sine egne julekuler. Stilen deres tar gjerne utgangspunkt i tradisjonelle mønstre, som får et moderne uttrykk og brukes i overraskende sammenhenger.

I sin siste bok har de kastet seg over papir. Duoen mener det er et viktigere materiale enn noen gang, fordi våre hjerner blir stresset av alt det digitale og trenger avbrekk der vi driver med noe helt annet, som går langsomt og kan gi oss ro.

Selv bruker designerduoen internett flittig til å fange opp nye trender tidlig, men de understreker viktigheten av å finne en balanse mellom det digitale livet og det virkelige liv.

Aktuelle fordi: Vi lager våre egne inspirasjons- og minnebøker og er nå ute med «Boka du lager selv».

Vår hjemmeside: Vår nettside er akkurat nå under utvikling , men vi har en kjempefin Instagram-side.

Dagens første knapp: Arne: NRK P1 og kaffetrakter - omtrent samtidig. Carlos går rett på Instagram på mobilen.

Dagens første nyheter får jeg fra… Arne: NRK . Carlos: Instagram.

Dersom vi var sjefer for internett, ville vi … Det er veldig mange unødvendige sider som holder ganske dårlig kvalitet innholdsmessig. Vi hadde ryddet opp slettet en hel del.

Favorittnyhetssted på nett? NRK er kanskje den vi er mest på.

Vi foretrekker å bruke … laptop fordi det er enklest å bruke et keyboard for å skrive.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi … Vi er alltid innom alle norske nyhetskanaler for å oppdatere oss, samt en rekke internasjonale kanaler og sosial media - sånn generelt. Dette fordi i vår jobb, må vi ligge to skritt foran alle andre, når det gjelder å snappe opp nye trender.

Tips til reise-app eller -nettsted? Vi bruker «OnTheFly»-appen veldig mye, den søker de billigste flybilletter til enhver tid og tillater at man definerer veldig mange parametere, så man kan skreddersy søkene akkurat slik som man selv ønsker.

Dette nettstedet/tjenesten bruker vi mest på fritiden? Samme som på jobb.

Favoritt-app: Instagram og Hyperlapse.

Hvilken app skulle dere ønske fantes? Synes det finnes veldig mange apper allerede, alle våre ønsker ser ut til å være dekket ...

Vår favorittblogger: Akkurat nå liker vi David Lebovitz sin blogg

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er: At ting blir enklere og mer tilgjengelige og vi får mer informasjon. Dessverre blir alt for lett tilgjengelig og vi får for mye informasjon, mer enn det vi klarer å bearbeide - så vi tror det må finnes en god balanse mellom digitaliseringen og det ekte samfunnet

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Om ti år er ikke nettavisene gratis lenger og folk er vant til å betale for innhold.

Når dere skal slappe av eller bare la dere underholde – hvilke apper/nettsteder velger dere da? Youtube , NRK Nett TV eller Netflix.

Les alle tidligere selfie-intervjuer i ABC Nyheter.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus