Meny

Menn over 50 mest sårbare for e-postsvindel

Over 200 personer lot seg lure av svindel-e-poster som ble sendt ut og utga seg for å være fra Nordea. Foto: Magnus Muri Nygren / ABC Nyheter

Over 200 lot seg lure.

Da Nordea-kunder ble utsatt for svindelforsøk i vår, var det flere som lot seg lure.

Svindlere opprettet nettsider og e-postadresser i bankens navn, for på den måten å hente innloggingsdetaljer til kundenes nettbank.

DinSide forteller torsdag hvordan svindelforsøket ble gjennomført.

Svindlerne sendte ut e-poster som utga seg for å være fra Nordea, hvor mottakerne ble bedt om å klikke på en lenke for å logge seg inn i nettbanken, ved å oppgi fødselsnummer, passord og engangskode.

Nordea klarte å få fatt informasjonen som ble oppgitt på siden, og har dermed oversikt hvor hvem som ble lurt. Det viste seg at mer enn 200 kunder hadde blitt lurt.

– Alle er utsatt, men én gruppe skiller seg ut: Menn over 50 år står for rundt halvparten av alle ofrene, sier sikkerhetsekspert Andreas Havsberg i Nordea til DinSide.

Det viser seg også at flere menn enn kvinner lot seg lure.

Flere av de som oppga den sensitive informasjonen fikk besøk av uvedkommede i nettbanken sin, og flere ble svindlet.

Det var imidlertid ikke snakk om store summer som forsvant ut av kundenes kontoer, og kundene det gjaldt, har fått pengene sine tilbake.

Overfor DinSide kommer Havsberg med et klart og tydelig råd til alle som får e-poster som utgir seg for å være fra banken:

– Stopp og tenk!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus