Meny

Nå lanserer Facebook levende profilbilder

I denne videoen illustrer Facebook hvordan deres nye funskjoner fungerer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men norske brukere som ønsker å prøve ut nyheten, må smøre seg med tålmodighet.

Har du et ønske om å dele flere videoer med dine Facebook-venner?

Nå gir Facebook deg sjansen.

Onsdag lanserte det sosiale nettverket nemlig en splitter ny funksjon. Snart vil du kunne bytte ut profilbildet ditt med en kort, selvvalgt videosnutt som vises for alle som besøker din Facebook-profil.

– Verden har endret seg siden vi introduserte Facebook-profiler første gang i 2004. Vi ser at folk selv lager og ser mer video enn noen gang tidligere, både i nyhetsfeeden og egne profiler. I dag tar vi det neste steget i utviklingen av profiler, skriver nettsamfunnet på sine pressesider.

Les også : Nå er over én milliard mennesker på Facebook

Foreløpig ikke i Norge

Facebook legger vekt på at den nye funksjonen vil gi folk mulighet til å uttrykke seg selv til det fulle og vise frem sin kreativitet ytterligere.

– Din Facebook-profil bør være den beste måten å uttrykke deg selv på. Så nå gjør vi det enklere for deg å vise frem din kreativitet til dine venner, sier de i sin lanseringsvideo.

iPhone-brukere i California og Storbritannia er blant de første som vil ha mulighet til å laste opp syv sekunders lange videoklipp av seg selv, fremfor et statisk bilde. Når resten av Facebooks brukere vil få mulighet til å ta i bruk funksjonen er foreløpig ikke offentliggjort.

Les ogsåNå kan du la noen «arve» Facebook-kontoen din når du dør

Tidsstyrte profilbilder

Facebook påpeker at de likevel ikke gir slipp på det gode, gamle profilbildet.

Som del av den nye lanseringen, får du nå også anledning til å laste opp midlertidige profilbilder som viser hvor du er, eller hva du gjør.

Har du lyst til å støtte fotballaget ditt frem mot en stor kamp, eller markere en bursdag eller en ferie, kan du sette profilbildet ditt for en kortere periode. Enten i noen timer, eller over noen dager, opplyser nettsamfunnet.

Les også

Facebook skal lage misliker-knapp

Slik gjør du Facebook mindre masete

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus