Meny

– Mobilen gjør at vi må lære å snakke sammen på nytt

Professor hevder mobilen gjør at vi ikke klarer å snakke ordentlig sammen, og gjør det vanskelig å utvikle sin egen identitet.

– Tidligere ble vårt sosiale behov stimulert gjennom å snakke sammen ansikt til ansikt. I dag har vi så mange andre måter å bli stimulert på, at vi glemmer hva samtalen kan bety for oss, sier professor ved Harvard Sherry Turkle til Good Morning America.

Se også: Har du mobilnakke?

Turkle har skrevet boken «Reclaiming conversation» eller «Ta samtalen tilbake». Hun mener at vår avhengighet av teknologi har redusert kontakten mennesker i mellom – ansikt til ansikt.

– Samtaler der du ser den andre i øynene og følger med på hva personen har å si, legger grunnlaget for empati, sier Turkle.

Se også: Tekster mens hun går - sa faller hun i vannet

Turkle mener også at jo mer avhengige vi er av teknologien, jo mindre stoler vi på at vi kan tenke selv.

– Dermed blir det vanskeligere å forme og utvikle sin egen identitet.

Den eneste løsningen mener Turkle er å legge bort telefonen helt i perioder, og heller bruke tiden på å lære seg å samtale på nytt.

Les også: Stadig flere tekster i søvne

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus