SELFIE-INTERVJUET:

Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag

«Kokosvann til frokost, kokosvann til kvelds». Ingen annen grunn til dette bildet enn at en kompis driver import av kokosvann som smaker himmelsk. Jeg er ikke sponset. Men sjekk ut coconutbros.no og spør etter Julian. Fyll opp kjøleskapet!
«Kokosvann til frokost, kokosvann til kvelds». Ingen annen grunn til dette bildet enn at en kompis driver import av kokosvann som smaker himmelsk. Jeg er ikke sponset. Men sjekk ut coconutbros.no og spør etter Julian. Fyll opp kjøleskapet!

Det aller første Prince-fan og Robinson-general Christer Falck gjør når han våkner om morgenen er å åpne Facebook-appen på mobilen sin.

Navn (alder), stilling, annen personalia:
Christer Falck (46), forlegger, plateselskapeier og programleder på TV 2.
Samboer med Line Vee Hanum, pressesjef TV3. To barn: Isak (9) og Iben (7).

Aktuell fordi:
Aktuell med Raga Rockers-tribute , Motorpsycho-bøker og generelt mye crowdfunding newjelly.com

Min hjemmeside/startside på nett:
www.kampanje.com

Dagens første knapp:
Mobil. Klokka ringer 07.00. Da er det rett på Facebook, mail og Wordfeud. Om jeg får mer enn 50 poeng på første forsøk (før Line er ute av dusjen), så vet jeg at det blir en god dag.

Dagens første nyheter får jeg fra:

vg.no . Om verden er som vg.no, er det i overkant mye flom, drap og jenter med store pupper.
Synes det regner passe mye, at folk er generelt greie med hverandre, og at brøst er finest når de ikke tar så stor plass eller snakkes så mye om.

Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg...

...innsett at reklame på nett ikke er så mye verdt. Hadde vært gøy å sett hvor mye som klikkes bort så fort man kan, og hvor mange som sitter igjen med et positivt bilde av produktene det reklameres for. Jeg blir stadig sjokka over hvor mye penger som brukes så ukreativt som nettreklame. Vet ikke Markedsavdelingene rundt og forbi at redaksjonell omtale tilsvarer omtrent femgangeren?

Mitt favorittnyhetssted på nett?
Jeg leser mest musikknyheter, og det gjør jeg over alt: pitchfork.com , thewire.co.uk , daytrotter.com og drfunkenberry.com er nok mest besøkt. Ellers gjør nrk.no , db.no og vg.no susen på nett. På printsiden er det mye morsommere.

Jeg foretrekker å bruke stasjonærpc/laptop/lesebrett eller mobil (stryk det som ikke passer) fordi:
Jeg liker Mac-en min best, da jeg har alt jeg trenger på den. Lesebrett bruker jeg kun når jeg spiller agar.io med sønnen min eller når datteren min skal vise at hun kan lage virituell smoothie. Mobilen er alltid med, men ikke alltid på.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi…
Facebook.com . Siden jeg ikke orker å vente på svar fra folk på mail, og siden min jobb stort sett går ut på å få tak i folk og få de til å gjøre noe, så er facebook et fantastisk verktøy. Klipp og lim. Ellers blir det mange besøk innom kulturrad.no fire ganger i året, siden jeg er så forbannare kulturell. Er også innom «hva heter xxx på engelsk»-sider og sjekker hver dag om Prince har lagt ut noen Europa-konserter.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted?
Mitt tips er å ha med noen som kan de greiene der på tur, så slipper man å fylle mobilen med masse driiit og så kan man heller la andre bestemme hvordan ferien skal se ut.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden?
Jeg er glad i sånne listesteder som kan vise tidenes beste bassist (Jaco Pastorius) og beste nu-classic album i historien (Max Richter «Infra»), beste gitarsolo (Jeff Beck «Cause We Ended As Lovers»), tidenes øyeblikk i en Bendik Hofseth-låt (1:45 ut i «Lake Of Memory» fra «Amuse Yourself», Beste Motorpsycho-låt («Starhammer») og beste plate fra 1998 (Mark Hollis «Mark Hollis»). besteveralbums.com og rateyourmusic.com er aller best sånn sett.

Min favoritt-app:
Det var Candy Crush inntil i påsken. Da rundet jeg nivå 1000 og slettet for alltid. Tidal. Shazam. Wordfeud og Ruters reiseapp. Utover det har jeg ikke vært så veldig appete til nå i livet.

Hvilken app skulle du ønske fantes?
En GRATIS PØLSER-app. Tenk at jeg sitter på en kafé og er midt i en søknad om en gjenforeningsturné med en av landets virkelig store jazzmusikere, men så kommer det en arbeidsledig fyr som har sett på Robinson på tv og vil prate og spørre om ting som «hvordan er det egentlig på den øya?». Da hadde det vært stas å kunne trykke på en knapp som blir sendt ut til alle som sitter i to meters radius hvor det står at det serveres gratis pølser på den andre siden av byen, hvorpå han løper ut for å sikre seg dagens middag.

Min favorittblogger:
linni.meister.blogg.no – et av de siste virkelige geniene i dette landet her, og Saksynt-bloggen tjomlid.no til Gunnar Tjomlid. For en fyr. For et engasjement. For et hode!!!

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om ti år:
Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag. Hvorfor skal alt gjøres så enkelt? Du kan sitte på do og sette på potetene på kjøkkenet. SKIKKELIG BRA!

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er:
Klipp/lim. Men det kunne man kanskje før internett og?

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker:
Har neppe noen apper som er så revolusjonerende at de ikke ligger på topp10-lista over mest populære akkurat nå. Men jeg er på en del musikknettsteder som neppe er så hotte. Er med i rundt 100 Prince-grupper på Facebook.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år?
Jeg tror kvalitet kommer til å komme tilbake. Sannsynligvis kommer de smarteste hodene til å slå seg sammen. Bloggportaler med mange innen samme sjanger. De ti smarteste bloggehodene lager jo til sammen bedre nyheter enn både vg.no og db.no til sammen. Tenk deg det annonsepotensialet!

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da?
Tidal. De har noen flinke folk som lager lister hvor du har hørt 80 prosent og det dukker opp 20 prosent nytt og bra. De 20 prosentene kjøpes på gemm.com.

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre?
Skille seg ut. Dere ser klin like ut alle de andre nettavisene. ALT ser likt ut. Det er bare gamle vaner som gjør at man velger noe fremfor noe annet. Kanskje satse med på samarbeid med folk som sitter på spisskompetanse. Ikke la de samme folka dekke alt. Spark alle. Lei inn de beste til å skrive de beste sakene freelance. Hele journalist-Norge får jo fyken om noen år, og kun fem prosent av dem klarer å skrive en engasjerende bok som selger 1000 pluss. Det betyr at det kommer til å være mange desperate skrivekåte folk som endelig kan skrive om det det vil (til en svært redusert pris). Tror nettstedene har mindre å frykte enn journalistene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:33 SIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28 Farlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38 Zidane taus om Ødegaard14:37 CDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24 Kina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24 Valnes satte Klæbo på plass14:09 Lønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04 Regjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49 Mann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44 FN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34 Tre demonstranter drept i Irak13:33 Føderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46 Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45 Drømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24 Trump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17 Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16 Nye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50 Fire til sykehus etter trafikkulykke11:31 Tenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16 Kun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15 Solskjær: – Godt å ha José tilbake11:06 Kampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04 Carlsen med sterk åpning i India10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 Kritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Nå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 Full forvirring om BankID og pass hos bankkunder
Siste nytt
15:33NorgeSIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28NorgeFarlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38SportZidane taus om Ødegaard14:37PolitikkCDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24NorgeKina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24SportValnes satte Klæbo på plass14:09KulturLønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04PolitikkRegjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49NorgeMann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44Helse og livsstilFN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34VerdenTre demonstranter drept i Irak13:33VerdenFøderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46SportHalfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45SportDrømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24VerdenTrump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17VerdenRussland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16ReiseNye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50NorgeFire til sykehus etter trafikkulykke11:31NorgeTenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16Helse og livsstilKun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15SportSolskjær: – Godt å ha José tilbake11:06VerdenKampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04SportCarlsen med sterk åpning i India10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27PolitikkStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19PolitikkTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23PolitikkBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28PolitikkDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54MotorFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseKritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportNå krever Karin (90) sitt OL-gull15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15PengerFull forvirring om BankID og pass hos bankkunder

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus