Meny

SELFIE-INTERVJUET:

Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag

«Kokosvann til frokost, kokosvann til kvelds». Ingen annen grunn til dette bildet enn at en kompis driver import av kokosvann som smaker himmelsk. Jeg er ikke sponset. Men sjekk ut coconutbros.no og spør etter Julian. Fyll opp kjøleskapet!
«Kokosvann til frokost, kokosvann til kvelds». Ingen annen grunn til dette bildet enn at en kompis driver import av kokosvann som smaker himmelsk. Jeg er ikke sponset. Men sjekk ut coconutbros.no og spør etter Julian. Fyll opp kjøleskapet!

Det aller første Prince-fan og Robinson-general Christer Falck gjør når han våkner om morgenen er å åpne Facebook-appen på mobilen sin.

Navn (alder), stilling, annen personalia:
Christer Falck (46), forlegger, plateselskapeier og programleder på TV 2.
Samboer med Line Vee Hanum, pressesjef TV3. To barn: Isak (9) og Iben (7).

Aktuell fordi:
Aktuell med Raga Rockers-tribute , Motorpsycho-bøker og generelt mye crowdfunding newjelly.com

Min hjemmeside/startside på nett:
www.kampanje.com

Dagens første knapp:
Mobil. Klokka ringer 07.00. Da er det rett på Facebook, mail og Wordfeud. Om jeg får mer enn 50 poeng på første forsøk (før Line er ute av dusjen), så vet jeg at det blir en god dag.

Dagens første nyheter får jeg fra:

vg.no . Om verden er som vg.no, er det i overkant mye flom, drap og jenter med store pupper.
Synes det regner passe mye, at folk er generelt greie med hverandre, og at brøst er finest når de ikke tar så stor plass eller snakkes så mye om.

Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg...

...innsett at reklame på nett ikke er så mye verdt. Hadde vært gøy å sett hvor mye som klikkes bort så fort man kan, og hvor mange som sitter igjen med et positivt bilde av produktene det reklameres for. Jeg blir stadig sjokka over hvor mye penger som brukes så ukreativt som nettreklame. Vet ikke Markedsavdelingene rundt og forbi at redaksjonell omtale tilsvarer omtrent femgangeren?

Mitt favorittnyhetssted på nett?
Jeg leser mest musikknyheter, og det gjør jeg over alt: pitchfork.com , thewire.co.uk , daytrotter.com og drfunkenberry.com er nok mest besøkt. Ellers gjør nrk.no , db.no og vg.no susen på nett. På printsiden er det mye morsommere.

Jeg foretrekker å bruke stasjonærpc/laptop/lesebrett eller mobil (stryk det som ikke passer) fordi:
Jeg liker Mac-en min best, da jeg har alt jeg trenger på den. Lesebrett bruker jeg kun når jeg spiller agar.io med sønnen min eller når datteren min skal vise at hun kan lage virituell smoothie. Mobilen er alltid med, men ikke alltid på.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben fordi…
Facebook.com . Siden jeg ikke orker å vente på svar fra folk på mail, og siden min jobb stort sett går ut på å få tak i folk og få de til å gjøre noe, så er facebook et fantastisk verktøy. Klipp og lim. Ellers blir det mange besøk innom kulturrad.no fire ganger i året, siden jeg er så forbannare kulturell. Er også innom «hva heter xxx på engelsk»-sider og sjekker hver dag om Prince har lagt ut noen Europa-konserter.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted?
Mitt tips er å ha med noen som kan de greiene der på tur, så slipper man å fylle mobilen med masse driiit og så kan man heller la andre bestemme hvordan ferien skal se ut.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden?
Jeg er glad i sånne listesteder som kan vise tidenes beste bassist (Jaco Pastorius) og beste nu-classic album i historien (Max Richter «Infra»), beste gitarsolo (Jeff Beck «Cause We Ended As Lovers»), tidenes øyeblikk i en Bendik Hofseth-låt (1:45 ut i «Lake Of Memory» fra «Amuse Yourself», Beste Motorpsycho-låt («Starhammer») og beste plate fra 1998 (Mark Hollis «Mark Hollis»). besteveralbums.com og rateyourmusic.com er aller best sånn sett.

Min favoritt-app:
Det var Candy Crush inntil i påsken. Da rundet jeg nivå 1000 og slettet for alltid. Tidal. Shazam. Wordfeud og Ruters reiseapp. Utover det har jeg ikke vært så veldig appete til nå i livet.

Hvilken app skulle du ønske fantes?
En GRATIS PØLSER-app. Tenk at jeg sitter på en kafé og er midt i en søknad om en gjenforeningsturné med en av landets virkelig store jazzmusikere, men så kommer det en arbeidsledig fyr som har sett på Robinson på tv og vil prate og spørre om ting som «hvordan er det egentlig på den øya?». Da hadde det vært stas å kunne trykke på en knapp som blir sendt ut til alle som sitter i to meters radius hvor det står at det serveres gratis pølser på den andre siden av byen, hvorpå han løper ut for å sikre seg dagens middag.

Min favorittblogger:
linni.meister.blogg.no – et av de siste virkelige geniene i dette landet her, og Saksynt-bloggen tjomlid.no til Gunnar Tjomlid. For en fyr. For et engasjement. For et hode!!!

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om ti år:
Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag. Hvorfor skal alt gjøres så enkelt? Du kan sitte på do og sette på potetene på kjøkkenet. SKIKKELIG BRA!

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er:
Klipp/lim. Men det kunne man kanskje før internett og?

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker:
Har neppe noen apper som er så revolusjonerende at de ikke ligger på topp10-lista over mest populære akkurat nå. Men jeg er på en del musikknettsteder som neppe er så hotte. Er med i rundt 100 Prince-grupper på Facebook.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år?
Jeg tror kvalitet kommer til å komme tilbake. Sannsynligvis kommer de smarteste hodene til å slå seg sammen. Bloggportaler med mange innen samme sjanger. De ti smarteste bloggehodene lager jo til sammen bedre nyheter enn både vg.no og db.no til sammen. Tenk deg det annonsepotensialet!

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da?
Tidal. De har noen flinke folk som lager lister hvor du har hørt 80 prosent og det dukker opp 20 prosent nytt og bra. De 20 prosentene kjøpes på gemm.com.

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre?
Skille seg ut. Dere ser klin like ut alle de andre nettavisene. ALT ser likt ut. Det er bare gamle vaner som gjør at man velger noe fremfor noe annet. Kanskje satse med på samarbeid med folk som sitter på spisskompetanse. Ikke la de samme folka dekke alt. Spark alle. Lei inn de beste til å skrive de beste sakene freelance. Hele journalist-Norge får jo fyken om noen år, og kun fem prosent av dem klarer å skrive en engasjerende bok som selger 1000 pluss. Det betyr at det kommer til å være mange desperate skrivekåte folk som endelig kan skrive om det det vil (til en svært redusert pris). Tror nettstedene har mindre å frykte enn journalistene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28 Rettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24 Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15 Ny måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12 Orkla tilbakekaller kyllingrett20:08 Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07 Valg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02 Verdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05 Fem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33 Mann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27 Fire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23 Macron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36 Norges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50 Utrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46 – Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02 Sjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01 Innfører rabattkort for personreiser på ferger15:32 Død person funnet i bekk – stort område sperret av15:24 Nordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08 Håper på snarlig bompengeløsning14:18 Enova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14 Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55 300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54 VIF-profil ute med brudd i armen13:46 Beskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44 Tyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15 Svenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15 Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10 Her får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Irans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Trailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10 Vil øke fartsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20 IS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01 Eksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00 Mange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55 Trump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50 Dette skjer i dag05:35 – Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35 Dette skjedde i natt05:30 Stresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47 Nordmenn kan være mette på matkasser04:37 Evakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb
Siste nytt
23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28Helse og livsstilKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen20:28NorgeRettssaken om Røkke-utpressing utsettes igjen20:24PolitikkSiv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger20:15PolitikkNy måling: Velgerne flykter fra Ap og Høyre20:12Mat og drikkeOrkla tilbakekaller kyllingrett20:08VerdenPentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død20:07PolitikkValg 2019: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum møtes til duell i Lofoten20:02SportVerdens raskeste mann i dopingtrøbbel19:05VerdenFem personer døde etter lynnedslag i Polen18:33NorgeMann alvorlig skadd i traktorulykke på Helgeland18:27NorgeFire frifunnet i narkosak – undercoveragenter kan ha framprovosert handlingen18:23PolitikkMacron mener det er for sent for en ny brexitavtale17:36SportNorges U16-jenter i basketball til EM-semifinale16:50VerdenUtrolige bilder: Titanic i ferd med å bli spist opp16:46Verden– Tyrkias ambassade driver systematisk overvåkning16:02Helse og livsstilSjøgress trekkes tilbake etter mistanke om virus16:01ReiseInnfører rabattkort for personreiser på ferger15:32NorgeDød person funnet i bekk – stort område sperret av15:24VerdenNordmann i Thailand kvalte brite til døde15:08PolitikkHåper på snarlig bompengeløsning14:18NæringslivEnova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs14:14VerdenTrump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk13:55Helse og livsstil300 ansatte har opplevd seksuell trakassering på universiteter og høyskoler13:54SportVIF-profil ute med brudd i armen13:46VerdenBeskyldt for å bruke organer fra henrettede fanger til forskning13:44VerdenTyrkia arrangerer toppmøte om Syria13:15VerdenSvenske Säpo advarer mot høyreekstrem vold13:15NorgeReligiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale13:10MotorHer får vi et unikt glimt av fremtiden til BMW12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIrans utenriksminister advarer Norge mot å delta i flåtestyrke11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorTrailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10MotorVil øke fartsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20VerdenIS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01VerdenEksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00PolitikkMange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55PolitikkTrump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50NorgeDette skjer i dag05:35Politikk– Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenStresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47Helse og livsstilNordmenn kan være mette på matkasser04:37VerdenEvakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58Helse og livsstilAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56ReiseFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20ReiseFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01Helse og livsstilWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41PengerTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42PolitikkKan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36PolitikkVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus