Flere venezuelanske soldater drept i sammenstøt på grensen til Colombia

Venezuelanske soldater patruljerer elven Arauca, som danner grensen til Colombia. Siden slutten av mars har åtte soldater fra Venezuela blitt drept i kamper mot væpnede grupper i området. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB
Venezuelanske soldater patruljerer elven Arauca, som danner grensen til Colombia. Siden slutten av mars har åtte soldater fra Venezuela blitt drept i kamper mot væpnede grupper i området. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal. Han la til at ni «terrorister» var drept.

Soldatene har deltatt i en offensiv mot væpnede grupper fra nabolandet Colombia i delstaten Apure vest i landet siden 21. mars. Kamphandlingene har sendt flere tusen sivile på flukt mot Colombia.

President Nicolás Maduro hevder gruppene er tilknyttet den colombianske hæren og regjeringen til Ivan Duque og at det er plassert ut antipersonellminer på venezuelansk territorium. Mauro har bedt FN om «umiddelbar hjelp» til minerydding.

Forsvarsminister Padrino sier 16 eksplosive innretninger er desarmert nær byen La Victoria i Apure. I tillegg er mer enn 30 pågrepet og det er gjort beslag av våpen, eksplosiver og narkotika, ifølge venezuelanske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landet har ikke navngitt gruppene, annet enn å kalle dem terrorister og knytte dem til narkotikatrafikk og til president Duque. Maduro har tidligere sagt at de kan være utbrytere fra den tidligere opprørsgruppen Farc.

Den diplomatiske kontakten mellom landene har vært ikke-eksisterende siden Colombia anerkjente opposisjonsleder Juan Guaidó som Venezuelas midlertidig president i 2019.

Bogota har lenge anklaget myndigheten i Caracas for å skjule medlemmer av Farc og ELN, noe Maduro benekter.