Boris Johnson skal be EU-ledere avstå fra vaksinenasjonalisme

Britene er ikke fornøyd med EUs signaler om at unionen kan innføre eksportstopp på coronavaksiner. Statsminister Boris Johnson vil ta opp saken med EU-ledere. Arkivfoto: Alberto Pezzali / AP / NTB
Britene er ikke fornøyd med EUs signaler om at unionen kan innføre eksportstopp på coronavaksiner. Statsminister Boris Johnson vil ta opp saken med EU-ledere. Arkivfoto: Alberto Pezzali / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledere i europeiske land kan vente seg en telefon fra Storbritannias statsminister Boris Johnson, som vil be dem unngå vaksinenasjonalisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har advart om at EU kan innføre eksportstopp på AstraZeneca-vaksinen fordi unionen kun har mottatt en liten del av dosene de hadde blitt lovet.

EU mener også at mens unionen har sendt ti millioner doser til Storbritannia, har Storbritannia ikke eksportert noen ting.

Minister Helen Whately ved det britiske helsedepartementet sier til BBC at det er viktig at EU avstår fra vaksinenasjonalisme.

– Vi forventer at EU forholder seg til forpliktelsene sine. Jeg er sikker på at statsministeren vil kontakte alle sine europeiske motstykker om dette, sa Whately.