Store snømengder skaper kaos i Spania

Madrid har fått mer snø enn på 50 år det siste døgnet, og en stor del av trafikken i den spanske hovedstaden har stanset opp.
Madrid har fått mer snø enn på 50 år det siste døgnet, og en stor del av trafikken i den spanske hovedstaden har stanset opp. Foto: Gabriel Bouys / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store snømengder har ført til kaos i trafikken i Spania, der både biler, tog, skip og fly har problemer. I Madrid har det falt en halv meter snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøen begynte å falle torsdag, og alt fredag ettermiddag var det store problemer på 400 av landets hovedveier.

Lørdag konstaterte Spanias meteorologiske institutt (AEMET) at det hadde snødd mer enn på 50 år, og at det i hovedstaden Madrid hadde falt over en halv meter.

Madrids parker ble stengt, og folk ble oppfordret til å holde seg hjemme. Ifølge lederen for redningstjenesten i byen sto over 1.000 biler lørdag bom fast langs ringveiene rundt byen, samt på hovedveien sørover.

– Dette er kritisk, sier Carlos Novillo.

Utallige ulykker

Alle avganger og ankomster ved Madrids internasjonale flyplass ble stanset fredag kveld, og mannskaper har siden jobbet på spreng for å holde rullebanene fri for snø og is.

Jernbaneforbindelsen mellom hovedstaden og de østlige delene av landet er også stanset.

Langs spanske veier ble det meldt om utallige ulykker, og sommerdekk førte til at mange ble sittende i timevis i bilene sine og vente på hjelp. Tusenvis av andre ventet lørdag på andre døgnet på tog og fly som verken kom eller gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre omkomne

I Toledo sør for Madrid ble hæren satt inn for rydde veiene, og biler uten vinterdekk eller kjettinger fikk kjøreforbud.

Ifølge innenriksminister Fernando Grande-Marlaska har snøværet hittil krevd tre menneskeliv, blant dem et par som satt i en bil som ble tatt av flomvann nær Fuengirola i Andalucía-regionen.

Kanariøyene opplever også uvær i form av regn, kraftig vind og store bølger. Natt til lørdag måtte 65 personer reddes fra en ferje som gikk på grunn da den forsøkte å legge til kai på Gran Canaria. Redningsoperasjonen tok hele 14 timer, men alle slapp uskadd fra dramaet.