Oppskrift: Sunne raw pepperkakekuler
Raw pepperkakekuler er laget av mandler, dadler og pepperkakekrydder. En nydelig blanding med en smak som kan minne om rå pepperkakedeig, og hvem liker vel ikke det?
Artikkelen inneholder annonselenker.
Pepperkakekulene er enkle å lage, har lang holdbarhet (de kan til og med fryses), og er perfekt som gave. Og det aller beste, de er ikke tilsatt sukker og er et sunt og godt alternativ til den tradisjonelle julebaksten.
Alt du trenger til bakingen finner du hos Christiania Glasmagasin.
Slik lager du raw pepperkakekuler
Ingredienser:
Pepperkakekrydder:
- 3 deler malt kanel
- 1 del malt ingefær
- 1 del malt kardemomme
- 1 del malt nellik
- 1/4 del malt pepper
Tips! Lag ekstra pepperkakekrydder og bruk det i bakst, kaffe eller på grøten!
Raw pepperkakekuler:
- 300 g mandler (ca 4,5 dl)
- 400 g små og myke dadler (ca 30 stk)
- 5-7 ss pepperkakekrydder (smak deg frem)
Tips! Du kan eventuelt rulle kulene i pepperkakekrydderet!
Fremgangsmåte:
- Bland sammen krydder i en skål eller et glass, og sett til side.
- Rens dadler for stein. Er de veldig tørre bør de bløtlegges i varmt vann en liten stund før du begynner.
- Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad til de er godt kuttet opp.
- Kjør resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet sammen og starter å forme seg som en deig. Er deigen for «tørr» kan du tilsette flere dadler, en skvett vann eller flytende søtning.
- Form kulene mellom håndflatene og rull deretter i ønsket topping, for eksempel finhakkede nøtter, melis, pepperkakekrydder, kokosmasse eller liknende.
- Oppbevares i tett glass i kjøleskap eller fryser. Vi anbefaler Norgesglass med silikonring.
Håper det smaker!
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en
provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.