Helsevesenet må rasjonere smittevernutstyr

Regjeringen jobber på spreng med å skaffe til veie mer smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Regjeringen jobber på spreng med å skaffe til veie mer smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsepersonell begynner å merke mangel på smittevernutstyr. Noen melder fra at de bare har nok til noen dager til med Antibac, hansker og munnbind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykepleiere i Oslo har allerede begynt å spare på utstyr som skal beskytte helsepersonell fra å bli smittet av koronaviruset, skriver VG.

I en undersøkelse svarte 13 av 15 bydeler i Oslo på spørsmål om utstyrsbeholdning. Bare to av bydelene oppga at de har nok.

– Vi har heldigvis fått tak i noe utstyr som går inn til sentrale lagre og som fordeles ut til kommuner etter det behovet som er meldt inn. Men vi har behov for mer, og dette er en kritisk faktor ikke bare i Norge, men også internasjonalt, sier helseminister Bent Høie (H) til avisen.

For å få til fordeling etter behov, rasjoneres det mellom landets helseforetak. Helse sør-øst har fått nasjonalt koordineringsansvar for innkjøp av smittevernutstyr, testutstyr og legemidler.