NASA vil lande på månens sydpol innen 2024

Video: Månens sydpol kan være gullgruven NASA leter etter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Området kan være mellomleddet vi mangler på veien til Mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er 47 år siden mennesker sist satte sine ben på månens overflate. Den sjette og siste månelandingen var en del av det amerikanske Apollo-programmet. Nylig utfordret USAs visepresident Mike Pence NASA til å plassere amerikanske ben på månen innen 2024.

– Det er 50 år siden vi tok et stort steg for menneskeheten, nå er tiden inne for å gjøre et digert hopp. Send amerikanske astronauter til månen og begynn etableringen av en permanent base, sa Pence i en tale 27. mars.

Les også: Over 90 poser med bæsj ligger igjen på månen

Et mulig landingssted for neste ekspedisjon er månens sydpol, et sted som har potensiale til å bli en permanent base. Der ligger Schackleton-krateret. Nedslagskratret, som er det største kjente kratret i solsystemet, inneholder trolig store mengder månevann.

– Vi vet at månens poler har et unikt miljø. Den antatte mengden vann eller is som er på sydpolen vil være en stor resurs, forteller NASA-astronomen Noah Petro til nettstedet Space.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge astronomen sirkler NASAs romsonde Lunar Reconnaissance Orbiter for tiden vår nærmeste nabo. Observasjoner gjort med LRO kan bekrefte at vann ligger gjemt i kratrene på månens sydpol. Det kan være en kilde til både drivstoff og drikkevann for astronauter.

– Hvis vi kan benytte oss av månens ressurser vil dette gjøre det mindre nødvendig å transportere ressurser fra jorden. Dette vil kunne redusere kostnadene for romfart betraktelig, sier NASA-forskeren Debra Needham til Space.com.

Les også: Hva skjer når en professor foreslår at solsystemet vårt har blitt besøkt av en romsonde sendt av aliens?

Månen har tidligere blitt utpekt som en potensielt rasteplass på reisen til Mars. Muligheten til å utvinne og omgjøre månevann til drivstoff har gjort nettopp sydpolen til et interessant område.

Les også: Forskere har funnet spor av metan på Mars