Hareides elleville kamprekke overlevde i dramatisk kamp

Åge Hareide og Danmark spilte uavgjort tirsdag mot Sveits. Her før straffesparkkonkurransen mot Kroatia i sommerens VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

3-3 mot Sveits gjør at rekken til Åge Hareide som Danmark-trener på 26 kamper uten tap i ordinær spilletid fortsetter. Det skjedde etter en ekstrem avslutning.

For etter 3-3 mot Sveits borte, etter å ha ligget under 3-0 til det var igjen seks minutter, har ikke Danmark tapt en kamp etter ordinær tid siden 0-1 for Montenegro i oktober 2016. Det er 26 kamper siden.

Men det var på hengende håret at rekken fortsatt står for Hareides menn. I Danmarks vanskeligste bortekamp i EM-kvalifiseringen var det Sveits som eide de første 83 minuttene.

1-0 kom etter drøye 20 minutter. En lang ball ble slått opp mot en feilvendt Albian Ajeti, som så ut til å handse da han la ned ballen til en fremadstormende Remo Freuler. Atalanta-spilleren banket ballen i mål fra drøye ti meter, utakbart for Kasper Schmeichel.

Yussuf Poulsen trodde han hadde utlignet til 1-1 fem minutter ut i den andre omgangen, men ble tvilsomt vinket av for offside. Kvarteret senere satt den isteden igjen for hjemmelaget, denne gang var det Granit Xhaka som fant nettmaskene.

Arsenal-spilleren fikk ballen på 20 meter, la til rette og klinket ballen meget lekkert i nettaket. Også denne var Schmeichel sjanseløs på.

Brett Embolo økte til 3-0 på et lekkert brassespark fra kloss hold med kvarteret igjen, og da trodde de fleste at kampen var over. Men nei da.

Først reduserte Mathias Jørgensen med en heading fra to meter etter 84 minutter. Fire minutter senere satte Christian Gytkjær inn 2-3, før Henrik Dalsgaard på overtid fullførte den elleville snuoperasjonen. Han raget høyest i boks, slo Yann Sommer i duell og stanget inn utligningen.

3-3 gjør at Danmark har tatt poeng i den antatt tøffeste bortekampen i gruppe D. Irland topper gruppen med seks poeng, Sveits nummer to med fire poeng, mens Danmark ligger på tredjeplass med ett poeng. Gibraltar og Georgia har begge null poeng.