Eks-Frp'er Jørund Rytman tapte søksmål i lagmannsretten

MILLIONSMELL: Jørund Henning Rytman tapte i millionstrid mot sine håndverkere.
MILLIONSMELL: Jørund Henning Rytman tapte i millionstrid mot sine håndverkere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gikk til søksmål mot entreprenører og håndverkere etter ni års byggearbeid og krangel i bygård i Drammen. Erstatningskrav på 6 millioner endte med saksomkostninger på 1,2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørund Henning Rytman havnet i konflikt med de øvrige seksjonseierne i Tollbugata i Drammen etter årelange byggearbeider, lekkasjer og problemer mens han satt som stortingsrepresentant for Frp fram til 2017.

Det har ført til en rekke rettssaker.

Selv gikk han til søksmål mot to håndverkere samt sin gamle venn Martin Bodd, konsul for Litauen, som var daglig leder for et selskap som skaffet litauiske og norske arbeidere til Rytmans byggeprosjekt.

Rytman tapte i tingretten mot alle tre, og anket.

Han krevde 1.968.000 kroner av Martin Bodd og 1.153.201 av de to andre. Men mot en av håndverkerne var kravet i anken til lagmannsretten opprinnelig på hele 3,9 millioner, noe som ble redusert til snaut 800.000.

Mandag falt avgjørelsen i hans anke til Borgarting lagmannsrett, som forkastet anken og dermed Rytmans krav om erstatning som opprinnelig beløp seg til rundt 6 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet blir Rytman pålagt å betale saksomkostninger på 1,24 millioner kroner til de tre saksøkte i Lagmannsretten innen to uker, i tillegg til saksomkostningene han måtte ut med i tingretten. Dessuten må Rytman betale for de fagkyndige meddommerne.

Lagmannsretten økte også saksomkostningene Martin Bodd ble tilkjent i tingretten fra 490.000 kroner til 612.500 kroner.

I en sak for tingretten vant sameiet i Tollbugata 14 en erstatningssak mot Jørund Rytman, som ble dømt til å betale sameiet ca. 2,7 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

På grunn av Rytmans manglende betalingsevne gikk sameiet med på et forlik der de fikk 400.000 kroner - mindre enn sine egne advokatutgifter.