UEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval

Englands Raheem Sterling opplevde at publikum ropte rasistiske bemerkninger mot seg i EM-kvalkampen mot Montenegro mandag. Nå har UEFA gått til disiplinærsøksmål mot Montenegro.
Englands Raheem Sterling opplevde at publikum ropte rasistiske bemerkninger mot seg i EM-kvalkampen mot Montenegro mandag. Nå har UEFA gått til disiplinærsøksmål mot Montenegro. Foto: Darko Vojinovic / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

UEFAs har startet disiplinærsak mot Montenegro etter EM-kvalifiseringskampen mot England mandag for blant annet rasistisk oppførsel blant tilskuerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelskmennene vant kampen 5-1, men det var en rekke brudd på UEFAs disiplinære bestemmelser underveis. Flere av bortelagets spillere og spesielt Raheem Sterling måtte tåle tilrop og lyder fra hjemmelagets del av tribunen som engelskmennene oppfattet som rasistiske.

Manchester City-stjernen reagerte med å feire målet sitt med hendene bak ørene.

På sin Instagram-profil postet han et bilde av jubelscenen med beskjeden: – Den beste måten å lukke munnen på «hatere» (og ja, jeg mener rasister).

Lagkameraten Callum Hudson-Odoi hørte tydelig tilropene fra tribunen på det intime stadionet i Podgorica da han løp fram for å feire målet sammen med Sterling.

– Da jeg løp bort til ham hørte «Rosey» (Danny Rose) og jeg det. De gjorde apelyder. Det er ikke bra. Det er uakseptabelt og jeg håper, at UEFA vil ta hånd om det, sa Hudson-Odoi The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterling oppfordrer nå at UEFA tar et grep og Montenegro-fansen får en straff som svir. Bøter og karantener er ikke nok, mener han.

Ved siden av hjemmepublikums rasistiske oppførsel fra tribunen skal også UEFA undersøke flere andre tilfeller av brudd på disiplinærbestemmelsene. Det ble også tent fyrverkeri og kastet gjenstander ut på banen Etter kampen ble det også bråk blant tilskuerne hvor flere trappeganger ble blokkert.

Saken avgjøres i UEFAs disiplinærkomité 16. mai.