Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake – og tilbud om nytt cruise

915 cruisepassasjerer fikk ferien sin avbrutt på dramatisk vis da cruiseskipet Viking Sky fikk motortrøbbel og havarerte i Hustadvika i Møre og Romsdal. Nå får passasjerene tilbud om nytt cruise i kompensasjon.
915 cruisepassasjerer fikk ferien sin avbrutt på dramatisk vis da cruiseskipet Viking Sky fikk motortrøbbel og havarerte i Hustadvika i Møre og Romsdal. Nå får passasjerene tilbud om nytt cruise i kompensasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle passasjerer på cruiseskipet Viking Sky vil få tilbake pengene for cruiset etter havariet, opplyser rederiet. Sju passasjerer er fortsatt på sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene vil også få en personlig invitasjon til å reise på et nytt cruise med Viking som kompensasjon og plaster på såret, opplyser Viking-eier Torstein Hagens rådgiver, Jon Mørland, til NTB.

– I tillegg har selvsagt Viking tatt ansvar for kostnader knyttet til hjemreise og så videre, sier han.

I alt 36 personer måtte til sykehus for behandling etter havariet i Hustadvika i helgen, og tirsdag var sju passasjer fortsatt innlagt på sykehus, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Aktuelt: Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner

Det er ventet at flere av disse blir utskrevet i løpet av dagen. For en av pasientene er tilstanden fortsatt alvorlig, men stabil, opplyser helseforetaket. Pasienten ligger på intensivavdelingen ved Kristiansund sykehus.

Det er foreløpig uklart om noen av de 915 passasjerene vil gå til sak mot selskapet etter havariet. Imidlertid må slike søksmål skje i Sveits, der Viking Ocean Cruises er registrert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: – Forstår Viking Sky-rederen nå hvorfor vi betaler skatt?

Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix

Torstein Hagen er hovedeier i Viking Cruises. Rederiet risikerer ifølge DN mellom 42 og 150 millioner kroner i lavere inntekter alt etter hvor mange avganger som kanselleres.

«Viking Sky» blir liggende i Molde i flere dager og dermed ryker også neste avreise fra London. Turen onsdag er avlyst.

For et fullbooket skip betyr det minst 42 millioner kroner i tapte inntekter.

Les også:

Passasjer: – Fikk Titanic-følelse

Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet

VIDEO: Unike bilder viser redningsaksjonen over Viking Sky