Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige

Glenn Solberg ble tirsdag bekreftet som Sveriges nye landslagstrener i håndball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Glenn Solberg ble tirsdag bekreftet som Sveriges nye landslagstrener i håndball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glenn Solberg ble tirsdag bekreftet som Sveriges nye landslagstrener i håndball for menn. Han erstatter islendingen Kristjan Andresson fra neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg erstatter Andresson etter EM-sluttspillet i januar 2020. Det ble slik NRK erfarte allerede mandag. Han starter i jobben i september, men på heltid blir det først fra januar 2020.

I en pressemelding sier Solberg at målet er å tilhøre verdenstoppen til en hver tid.

– Det er en god følelse. Jeg er stolt over å få lede et fantastisk landslag. Jeg ble veldig stolt og glad bare for å være en kandidat til jobben for et landslag som har gode tradisjoner og en fin historie. Jeg er ekstremt motivert, sier 47-åringen.

Aktuelt: Sander Sagosen fra PSG til Kiel

Han har skrevet under på en kontrakt til og med OL 2024 og får med seg nåværende assistenttrener Martin Boquist i teamet.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe sammen med Martin. Han var veldig klok som spiller, og våre verdier er samstemte. Jeg er overbevist om at vi kommer å få et fint samarbeid. Vi kommer til å bygge videre på det som er, og forhåpentlig kan jeg bringe inn noen nye saker, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For få uker siden ledet han St. Hallvard til opprykk i eliteserien. Laget ble seriemester med tre kamper igjen å spille. Solberg er også tilknyttet det tyske Bundesliga-laget Flensburg-Handewitt.

Aktuelt: Nora Mørk klar for rumensk storklubb

Som spiller representerte han Drammen, Nordhorn, Barcelona og Flensburg-Handewitt. Han fikk også 122 landskamper for Norge.

Glenn Solberg har også vært assisterende landslagstrener for Norge under Christian Berge fram til 2016, og han var også trener for rekruttlandslaget.