Viking Sky-rederiet beklager

Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel.
Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rederiet Viking Ocean Cruises ber om unnskyldning til gjestene sine. Samtidig hyller de mannskapet om bord på cruiseskipet etter ulykken lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 14-tiden lørdag 23. mars sendte cruiseskipet Viking Sky ut en mayday-melding om motorstans på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal. Det var svært høye bølger og vind opp mot liten storm i området. Været var så ille at to redningsskøyter som skulle bidra, måtte snu av hensyn til egen sikkerhet.

Totalt har 27 personer blitt behandlet på sykehus i Molde og Kristiansund etter hendelsen. Tilstanden betegnes mandag som alvorlig for en av disse.

I kjølvannet av hendelsen har Viking Sky kommet med en uttalelse, på vegne av Torstein Hagen (76), milliardær-rederen som eier Viking-rederiene.

Les også: – Forstår Viking Sky-rederen nå hvorfor vi betaler skatt?

Han beklager til alt gjestene har vært gjennom de siste dagene.

– De siste døgnene har vært både dramatiske og hektiske for gjester og mannskap om bord i Viking Sky. Jeg vil gjerne få be om unnskyldning for alt gjestene våre har vært gjennom, sier Hagen, og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan heller ikke si mange nok ganger hvor stor pris jeg setter på den innsatsen som er gjort av norske redningsmannskaper, ledet av Hovedredningssentralen Sør-Norge, og rette en takk til folket langs Møre-kysten for som har tatt våre gjester imot med åpne armer og omsorg. Jeg vil også få benytte anledningen til å berømme mannskapet om bord på Viking Sky for deres enorme innsats.

Les også: Amerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie

Viking Sky har nå begynt en intern undersøkelse av hendelsen, og deres mål er å etablere en komplett og helhetlig forståelse av hva som har skjedd.

I tillegg vil de støtte politiets, Sjøfartsdirektoratets og Havarikommisjonens arbeid.