Eckhoff avsluttet med stil:– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong

Tiril Eckhoff avsluttet verdenscupsesongen med 2.plass på fellesstarten på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Tiril Eckhoff avsluttet verdenscupsesongen med 2.plass på fellesstarten på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiril Eckhoffs sesong startet med en rekke nedturer, men siden har pilene pekt oppover. Søndag avsluttet hun verdenscupsesongen med 2.-plass på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg startet i bånn og havner nesten på toppen, konkluderte hun selv overfor NTB etter fellesstarten i Holmenkollen.

Skjønt, plasseringen kunne ha vært enda bedre om hun bare hadde visst hvor sliten vinneren Hanna Öberg var på slutten. Eckhoff gikk ut 10,8 sekunder bak Öberg fra siste skyting og innså litt for sent at hun kunne kjempe om seieren.

I mål var hun 1,3 sekund bak svensken.

– Jeg tenkte at det var litt for langt. Jeg var veldig, veldig sliten, og det er en ganske hard utgang (fra skytebanen). Jeg angrer jo litt nå på at jeg ikke startet litt tidligere, for jeg så jo at det var mulig, og at hun var veldig stiv. Men det var jeg også. Det var kult å kjempe for det, men det gikk ikke helt min vei, sa Eckhoff.

Opp fra grøfta

Som tross alt tar med seg en verdenscupseier samt to stafettgull og et individuelt sølv fra VM i Östersund ut av sesongen. Det var ikke tendensen på motsatt side av jul. Den første turen opp på seierspallen i verdenscupsammenheng kom så sent som i februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong. Jeg har nok slitt litt med troen på meg selv i perioder, forteller Eckhoff før hun retter en hyllest til sin mentale trener Geir Isene.

– Jeg har fått god hjelp fra Geir, og han må jeg rette en stor takk til nå. For det er han som har løftet meg opp fra grøfta.

Både glede og lettelse

På den internasjonale pressekonferansen etter løpet løftet Eckhoff hendene i været og ropte «finished» i en slags lykkerus over at sesongen snart er over (NM gjenstår). Det finnes samtidig mye å glede seg over, som blant annet at de norske skiskytterkvinnene vant nasjonscupen.

– Jeg har gode lagvenninner, og det er veldig godt å ha et bra lag. Nå skal vi feire at vi er årets lag, smiler Eckhoff.

Avslutningen på sesongen gir henne grunn til å være optimist foran neste vinter. Det gjør også et annet element, nemlig at de tre neste mesterskapene (to VM og et OL) går i høyden.

– Ja, det tror jeg passer meg veldig, veldig bra. Vi skal trene litt mer i høyden neste sesong, og jeg er spent, avslutter Fossum-løperen.

Les også: Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark