Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsmøtet til Senterpartiet ville ikke være med på et så kraftig angrep på Riksrevisjonen som nestleder Anne Beathe Tvinnereim foreslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da den mest omstridte delen av den såkalte tillitsreformen til Senterpartiet var opp til avstemming søndag formiddag, gikk landsmøtet på Hamar imot sin nestleder. Hun ønsker en kraftig innstramming i hvor langt Riksrevisjonen kan gå i sin kontrollvirksomhet, og sier til NTB at Riksrevisjonen har skapt målehysteri i forvaltningen og at den har utviklet seg til å bli en overformynder mer enn en objektiv kontrollinstans.

Splittet om kvoter: SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet

– Vi må ha en diskusjon om hva Riksrevisjonen skal måle og hvilken måte det skal skje på, sier hun.

Flere delegater er bekymret for at de foreslåtte innskrenkningene vil føre til betydelig svekket kontroll med departementene og de underliggende etatene. Da forslaget var oppe til votering søndag formiddag, stemte flertallet for å stryke denne formuleringen: «Revisjonen skal ikke lenger kontrollere andre organers

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

måloppnåelse i forhold til virksomhetsplaner, risikoevalueringsskjemaer og lignende, men konsentrere seg om tradisjonell budsjettkontroll.»

Den mer generelle formuleringen «vi ønsker å revidere og snevre inn Riksrevisjonens mandat til forvaltningsrevisjoner» ble vedtatt.

Lederne gjenvalgt: Senterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus