De første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land

Cruiseskipet Viking Sky har sendt ut mayday-melding, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet.
Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
Cruiseskipet Viking Sky har sendt ut mayday-melding, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 16.30 lørdag var de første 100 personene kommet i land etter at cruiseskipet Viking Sky med nesten 1.300 personer om bord sendte ut nødmelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To og en halv time etter at politiet fikk melding om at cruiseskipet Viking Sky var i havsnød, har de første 100 passasjerene ankommet land. Det skriver politiet i en pressemelding.

Skipet ligger i Hustadvika i Møre og Romsdal.

Tre helikoptre er satt inn for å evakuere de 1.300 personene om bord, ifølge operasjonsleder Tor André Franck i Møre og Romsdal politidistrikt.

Det er opprettet et mottak på land i Brynhallen i Fræna kommune. Det er Hovedredningssentralen som koordinerer hjelpearbeidet, men både politi, sivilforsvaret, Røde Kors og Heimevernet bistår.

Politiet er på plass på stedet og foretar registrering av passasjerene.