Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking

Valgkomitéleder Jorodd Asphjell under fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Valgkomitéleder Jorodd Asphjell under fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-topper i Trøndelag mener at vrakingen av Trond Giskes kandidatur ble påvirket av VGs artikkel og videoen fra Bar Vulkan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med den støyen dette skapte rundt Trond Giskes kandidatur, så ønsket valgkomiteen å endre innstilling for å skape ro rundt fylkesårsmøtet helga etter, sier Jorodd Asphjell, som er leder av valgkomiteen i Trøndelag Ap til NRK.

Kvinnen på videoen rettet onsdag kraftig kritikk mot VG og journalist Lars Joakim Skarvøy i et intervju med TV 2. Hun sier at hun hele tiden har sagt at video-situasjonen med Giske var uproblematisk for henne, og at hun ble sitert mot sin egen vilje og direkte feilsitert i VGs sak.

Fredag 22. februar, dagen etter at VG-saken ble publisert, trakk valgkomiteen i Trøndelag Giskes innstilling til sentrale verv i fylkespartiet.

Les også: Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak

– Alvorlig

Ordfører i Oppdal Kirsti Welander (Ap) mener det er veldig alvorlig at avisa har fremstilt saken annerledes enn det den var.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Trond Giske under fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Trond Giske under fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Welander satt i valgkomiteen som opprinnelig hadde foreslått Giske inn i arbeidsutvalget, og sitter i fylkesstyret i Trøndelag Ap.

– Hadde jeg visst dette da vi endret innstillingen, ville jeg tatt dissens eller stått hardere på at vi ikke skulle endre innstillingen, sier hun til Aftenposten.

Welander sier imidlertid at hun ikke kan konkludere med at utfallet hadde blitt et annet.

Hun får støtte av Magnus Kjøraas, som var varamedlem i valgkomiteen. Overfor Aftenposten kaller han den mye omtalte VG-saken for konstruert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje

Beklager saken

– Når vi har gjort en alvorlig feil, er det forståelig at det reises debatt om vår journalistikk, skriver VG-redaktør i en epost til NTB.

– Vi har beklaget saken, vi har beklaget overfor kvinnen og vi beklager overfor Trond Giske, sa Steiro til TV 2 torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag valgte VG også å gjøre endringer i artikkelen som avisen publiserte for nøyaktig én måned siden. Avisen har blant annet fjernet kvinnens eneste sitat i saken.

Avisen iverksette også en granskning som startet 4. mars. Granskingen blir ledet av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, som var på utenlandsferie da saken ble publisert.