UNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over

En soldat fra SDF gjennomsøker en leir som ble brukt av IS-krigere i Baghouz i Syria søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix.
En soldat fra SDF gjennomsøker en leir som ble brukt av IS-krigere i Baghouz i Syria søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

UNICEF reagerer på meldinger som gir inntrykk av at krigen i Syria er over. Ifølge UNICEF onsdag ble en femåring drept på vei hjem fra skolen i Aleppo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet fant ifølge UNICEF sted i Nord-Syria, der meldinger går ut på at en skolebuss ble angrepet i al-Zahra-området i Aleppo på vei hjem fra skolen med barn og lærer. En femåring skal ha blitt drept og en lærer såret i angrepet.

– Antallet drepte og skadde er trolig høyere. Det er forferdelig at en buss full av barn blir angrepet. Det er helt ufattelig at partene i konflikten fortsetter å angripe barn, lærere, skoler og til og med skolebusser, sier Geert Cappelaere, UNICEFs direktør Midtøsten og Nord-Afrika

– Det er en misoppfatning at konflikten i Syria har tatt slutt. Det har det ikke. Dette angrepet er en tragisk påminnelse om at krigen mot barn i Syria er langt fra over, legger Cappelaere til i en epost til NTB.

Innsikt: Bashar al-Assad klamrer seg til makten i sønderknuste Syria

For Syrias barn var 2018 det verste året av de åtte årene krigen i landet har vart, ifølge UNICEF. Flere barn døde i fjor enn noe annet år siden Unicef begynte å samle tallene. Unicef advarer tidligere i mars om at en hel generasjon kan gå tapt om krigen fortsetter.

Minst 1.106 barn ble drept i Syria i 2018. Året før, i 2017, ble minst 910 barn drept, og det var en kraftig økning fra 2016 da 652 barn ble drept. Tallene omfatter ikke barn som er død av sult eller sykdom.

Aktuelt: Siv Jensen har ingen sympati med norsk IS-kvinne