Thingnes Bø dypt skuffet over VM-sølv

Johannes Thingnes Bø var lenge i en egen klasse i VM-jaktstarten i skiskyting søndag.
Johannes Thingnes Bø var lenge i en egen klasse i VM-jaktstarten i skiskyting søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø hadde ikke sjanse til å skjule skuffelsen over kollapsen på VM-jaktstarten, selv om han får sølvmedaljen rundt halsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tre VM-konkurranser står verdens beste skiskytter med to gull og ett sølv. I tillegg oppnådde han sitt største mål for sesongen da han sikret sammenlagtseieren i verdenscupen søndag.

Man skulle tro at disse bragdene i seg selv ville åpne for vill jubel, men det var ikke noe smil å spore hos Thingnes Bø etter at han dummet seg ut på siste skyting, bommet tre ganger og tapte gullet til ukraineren Dmitro Pidrutsjnij.

– Jeg gidder ikke å legge skjul på det heller. Hvis det er offisielt at jeg har vunnet den gule trøya, er det kjempestort. Det kom bare på feil tidspunkt, men jeg er sikker på at jeg klarer å glede meg over det på vei hjem fra stadion, sier en tydelig oppgitt Thingnes Bø til NTB.

Storebror kunne reddet dagen

Han erkjenner at han føler seg i overkant bortskjemt når han sitter og «depper» over et VM-sølv. Men stryningen er en vinnerskalle som rett og slett ikke klarte å glede seg over resultatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det gjør jeg (kjenner seg bortskjemt). Og det er litt dårlig respekt overfor konkurrentene mine. Men jeg tror alle så hva som skjedde i løpet. Og alle ville vært skuffet om de satt i mine sko, sier han.

Jaktstarten ble av det høydramatiske slaget for familien Bø. Lillebror Johannes rotet bort nesten ett minutts ledelse på siste skyting og måtte ta til takke med sølvet. Det åpnet for gull til storebror Tarjei, men han bommet på aller siste skudd og tapte til slutt spurtduellen om bronsemedaljen mot franskmannen Quentin Fillon Maillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er først og fremst skuffet over meg selv. Og så blir det dobbelt så ille med Tarjei. Hvis han hadde skutt fullt og vunnet, så hadde min sprekk bare vært litt «ja, ja». Gull til Tarjei og bronse til meg hadde vært flott. Så hadde han bare truffet på siste, så hadde det vært en super dag, sa sølvvinneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Thingnes Bø om Kontiolahti-smellen: – Hadde feiret for hardt

Bekymring

Etter jaktstarten forteller den 25 år gamle verdenscupvinneren at han har vært bekymret for ståendeskytingen i lengre tid.

Han gjorde seg bort på nettopp stående i verdenscupen i USA før VM, og han føler fortsatt ikke at han har fått kontroll.

– Slik har det vært i tre uker nå. Og jeg blir ikke mer bekymret enn jeg var før VM, sier Thingnes Bø og fortsetter:

– Jeg prøver bare å jobbe hardt for å få det til. Og så er det ikke alltid like enkelt, dessverre.

Han lyktes med taktikken om å skyte godt på liggende skyting og langt på vei avgjøre der. Men med fire bom på stående skyting, tre av dem i den siste serien, var det en nedbrutt stryning som satt igjen på podiet etter å ha tatt sin tredje VM-medalje på fire dager.

Les også: Johannes Thingnes Bø innfridde og tok VM-gullet på skiskyttersprinten