Maduro hevder cyberangrep er årsaken til fortsatt strømbrudd i Venezuela

Sykepleiere måtte ty til stearinlys på en av fødeklinikkene i Caracas i Venezuela, som ble rammet av et langvarig strømbrudd fredag. Det er ukjent om de også lørdag hadde strøm. Foto: AP / NTB scanpix
Sykepleiere måtte ty til stearinlys på en av fødeklinikkene i Caracas i Venezuela, som ble rammet av et langvarig strømbrudd fredag. Det er ukjent om de også lørdag hadde strøm. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas president Nicolás Maduro hevder at et cyberangrep har hindret myndighetene i å få tilbake strømmen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden torsdag kveld har så godt som hele Venezuela vært uten strøm. Lørdag sa Maduro til tilhengere i hovedstaden Caracas at nesten 70 prosent av strømmen var tilbake «da vi ble utsatt for et nytt cyberangrep på en av generatorene som fungerer perfekt, og som forstyrret og forverret alt vi hadde gjort».

Strømmen var tilbake i deler av landet i perioder lørdag, mens andre steder fortsatt er uten strøm.

De venezuelanske styringsmaktene har tidligere anklaget USA for å stå bak sabotasje mot en strømgenerator i Guri, som forsyner 80 prosent av landet med strøm.

Kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez mener strømbruddet skyldes «et cyberangrep mot det automatiserte kontrollsystemet» i Guri.

Eksperter mener derimot at Venezuelas strømproblem skyldes mangel på investeringer i infrastruktur.

Torsdagens strømbrudd førte til kaos i landet, hvor det ble problemer med vannforsyningen og sykehus måtte bruke stearinlys. Ecuadors utenriksminister hevder rundt 80 venezuelanere har omkommet som følge av strømproblemene, noe Rodriguez har benektet.